SpaceX a intrat în istorie! Falcon Heavy, cea mai puternică rachetă din lume a ajuns în spațiu!

Data publicare: Miercuri, 07 Februarie, 2018 Total: 3122 accesari

SpaceX a intrat în istorie! Falcon Heavy, cea mai puternică rachetă din lume a ajuns în spațiu!

SpaceX, compania lui Elon Musk, a reuşit să trimită în spaţiu prima racheta Falcon Heavy, cu trei module şi 27 de motoare. Toate cele trei module s-au întors pe Pământ, pentru a fi reutilizate. 

 

Racheta Falcon a fost lansată cu success de la Cape Canaveral, marți, la ora 20.30 (ora României), după ce a fost amânată cu mai bine de două ore din cauza vântului.


 

Cele trei propulsoare are  rachetei s-au reîntors pe Pământ. Propulsată de 27 de motoare, racheta Heavy va fi capabilă să trimită sateliţi giganţi pe orbită, pe Lună sau chiar pe Marte. Elon Musk a confirmat oficial că la bordul navei se va afla automobilul său Tesla Roadster din 2008, ce va fi amplasat pe orbita lui Marte, la 225 de milioane de de kilometri de Pământ.



 

Conform SpaceX, racheta Falcon Heavy având o înălţime de 70 de metri, creată de această companie în cadrul planurilor pentru o viitoare misiune pe Marte, este capabilă să ridice în aer o încărcătură de două ori mai mare în comparaţie cu capacităţile celei de-a doua cea mai mare rachetă operaţională în prezent. Potrivit SpaceX aceasta ar egala cu circa 64 de tone, o greutate mai mare decât a unui avion 737 încărcat cu pasageri, personal, bagaje şi combustibil.

 

De asemenea, la bordul racheteise s-a aflat atașată maşina Telsa Roadster având în scaunul şoferului un manechin îmbrăcat în costum de astronaut. În timpul procedurii de decolare din maşină a răsunat melodia "Space Oddity" a lui David Bowie, în speranţa că racheta va fi pe drumul cel bun, și a fost!


Sursa: romaniatv.net