BLUE AIR vrea să zboare de pe Arad după părăsirea Aeroportul Internațional din Timișoara!

Data publicare: Luni, 05 Februarie, 2018 Total: 8356 accesari

BLUE AIR vrea să zboare de pe Arad după părăsirea Aeroportul Internațional din Timișoara!

Vineri, 2 februarie, compania aeriană Blue Air a anunțat pe contul companiei de pe rețeaua de socializare Facebook, că va părăsi Aeroportul Internațional Traian Vuia din Timișoara înceând cu data de 17 februarie, din cauza fricțiunilor create de către aceștia companiei.

 


ANUNȚ IMPORTANT!

Stimați pasageri,
Din cauza fricțiunilor create de către Aeroportul Internațional Traian Vuia din Timișoara suntem nevoiți să vă informăm asupra deciziei companiei Blue Air de a anula zborurile Timișoara-Iași-Cluj cu efect imediat.
Este păcat ca după o lungă colaborare să ajungem într-un asemenea punct, dar se pare că prezența companiilor românești pe piața din Romania deranjează din ce în ce mai tare. 
Operarea zborurilor pe acestă rută se suspendă începând cu data de 17 Februarie 2018.”

 

Surse din cadrul Consiliului Judeţean Arad, ne-au confirmat că reprezentanții C.J. Arad ar avea o întâlnire programată cu reprezentanții companiei Blue Air, pentru a negocia operarea curselor de către compania aeriană de pe Aeroportul Arad.





Reprezentanții Blue Air au afirmat pentru Digi24.ro, că nu pot oferi detalii suplimentare privind fricțiunile care le acuză. Cel mai probabil acestea pot privi fie tarifele percepute de aeroport companiei Blue Air (creșterea acestora), fie sloturile orare (intervalele orare) în care linia aeriană poate opera cursele. Deasemenea, disputele pot avea originea în prezența tot mai agresivă pe care Wizz Air, low-cost din Ungaria îl are pe piața românească.



Dan Idolu, directorul Aeroportului Internațional „Traian Vuia”, Timișoara, care a aflat din presă de decizia companiei Blue Air, a declarat pentru același Digi24.ro:

"Pur și simplu, în repetate rânduri, conform procedurilor interne și conform clauzelor contractului, la expirarea termenelor de plată, am făcut somații de plată pentru a-și achita datoriile BlueAir. De data aceasta, ultima somație de plată făcută ieri, a stârnit această discuție. Noi nu am cerut altceva, decât să ne fie achitate datoriile, fără a intra în alte discuții. Corect era ca și conducerea companiei să contacteze directorul general, pe mine, directorul comercial, pe directorul comercial să vedem despre ce este vorba, dar la acea somație a fost această atitudine despre care acum aflu de la dumneavoastră, mie nu mi-au zis nimic."