CUTREMURĂTOR ce scrie într-un enunț dintr-un manual de clasa a patra. O mamă a emoționat o țară întreagă

Data publicare: Luni, 05 Februarie, 2018 Total: 1626 accesari

CUTREMURĂTOR ce scrie într-un enunț dintr-un manual de clasa a patra. O mamă a emoționat o țară întreagă

Este cutremurător prin ce clipe de coșmar pot trăi elevii de numai 10 ani. Un enunț dintr-un manual de clasa a patra a reușit să stârnească reacții aprinse pe internet, după ce o mămică, uimită de cerința exercițiului, a făcut o fotografie și a postat-o pe o rețea de socializare. 

Culmea ironiei este faptul că la școală, copiii trebuie să învețe numai lucruri bune, să fie educați și să fie feriți de trăiri ce pot avea efecte traumatice în timp. Tocmai într-un manual de clasa a patra, apare un enunț ce poate lăsa răni adânci în psihicul viitorilor adulți. Drama pe care o traversează un copil a cărui mamă este plecată la lucru în altă țară, este greu de explicat în cuvinte, însă, un enunț, care să amintească unui elev acest lucru și să-l facă să descrie ce simte el, este de-a dreptul CUTREMURĂTOR ! Această "temă" poate avea urmări grave în comportamentul unui copil. 

"Continuă în 4-5 enunțuri gândul unei mame plecate peste hotare fără a utiliza cuvântul "casă", așa sună enunțul din caietul special al elevului, în cel de-al patrulea an de studiu, la clasele primare. 

"Ce pedagogi alcătuiesc aceste exerciții pentru copii. Acești copii și așa suferă, dar aici încă și asta! Ieri o fetiță a cărei mamă e plecată, a plâns toată ziua. Cum poate un copil de clasa a patra să scrie ce gândește mama sa plecată, fără să folosească cuvântul casă?", a scris pe o reţea de socializare o mamă indignată. 






Sursa foto și text : a1.ro