Fostul şef al Departamentului Antidrog din SRI Arad, condamnat definitiv la închisoare pentru trafic de droguri

Data publicare: Vineri, 02 Februarie, 2018 Total: 1600 accesari

Fostul şef al Departamentului Antidrog din SRI Arad, condamnat definitiv la închisoare pentru trafic de droguri

Curtea de apel Timişoara s-a proninţat în cazul fostului ofiţer SRI, trimis în judecată alături de interlopul Eduard Pălincaş, pentru trafic de droguri de  risc şi droguri de mare risc. Acesta a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. Sentinţa este definitivă şi irevocabilă.

 

Îniţial, magistraţii din Arad i-a condamnat pe maiorul SRI, Ciprian Sabin Mareş şi pe interlopul Eduard Pălincaş, la doi ani de închisoare cu suspendare însă atât cei doi inculpaţi cât şi procurorii au fost nemulţumiţi de sentinţă astfel că recursul s-a judecat la Timişoara, acolo unde magistraţii au schimbat sentinţa maiorului in 3 ani şi jumătate cu executare, menţinând pedeapsa cu suspendare în cazul interlopului Eduard Pălincaş.


Maiorul Ciprian Sabin Mareş, şeful Departamentului Antidrog din SRI Arad, fusese reţinut în august 2017, de procurorii DIICOTdupă ce a fost prins în flagrant în timp ce vindea 100 de grame de canabis.

 

Potrivit DIICOT, în august 2017 , maiorul SRI a pus în vânzare, în mai multe rânduri, 100 de grame de cannabis,  dar şi 6 grame de cocaină catalogate ca fiind droguri de mare risc


În urma percheziţiilor, s-a stabilit că acesta deţinea în propria locuinţă din municipiul Arad, un adevărat depozit de droguri  care urmau a fi vândute dealerilor din Arad.

 

La rândul său,  Eduard Pălincaş era acuzat de procurorii DIICOT că în 18 august, ar fi  vândut 300 de grame de cannabis, cu suma de 6.000 de lei. După ce a fost prins, poliţiştii au mai găsit în maşina sa  100 de grame de cannabis.

 

În urma a patru percheziţii, una având loc, chiar  la sediul SRI Arad, în biroul maiorului Ciprian Sorin Mareş, iar alta acasă la acesta, cei doi fuseseră reţinuţi.

 

Eduard Pălincaş fusese monitorizat de mai multă vreme de autorităţi. Acesta era cunoscut ca fiind un dealer de droguri la nivel local şi chiar fusese condamnat în 2001 la 8 ani de închisoare după ce a fost prins de poliţiştii din Timişoara alături de alţi doi bărbaţi, încercând să vândă un kilogram de marijuana.