La mulţi ani, cu executare! Ovidiu Marian îşi serbează ziua de naştere, în spatele gratiilor

Data publicare: Joi, 01 Februarie, 2018 Total: 3932 accesari

La mulţi ani, cu executare! Ovidiu Marian îşi serbează ziua de naştere, în spatele gratiilor

Fostul senator de Arad, Ovidiu Marian, îşi serbează astăzi, 1 februarie, ziua de naştere. Din nefericire pentru acesta, aniversarea celor 56 de ani este umbrită de faptul că este încarcerat şi se află în spatele gratiilor, după ce Tribunalul din Bucureşti a respins recursul acestuia, condamnându-l la pedeapsa privativă de libertate de 2 ani de închisoare cu executare.

 

Ovidiu Marian a fost inculpat alături de  Daniel Tudor,  fosta soţie a acestuia senatorul Doina Tudor, dar şi omul de afaceri Ilie Carabulea, într-un dosar instrumentat de către oprocurorii DNA, fiind acuzat că a intermediat o importantă sumă de bani, reprezentând mită pentru a favoriza societatea de asigurări Carpatica.



Citeşte şi Închisoare cu executare pentru fostul senator Ovidiu Marian!

 

 200.000 de Euro dintr-un singur foc!

Concret, Ovidiu Marian, secretar general al Senatului în Guvernul Ponta, la momentul faptei, a fost acuzat de trafic de influenţă după ce,  în martie şi mai 2013, a primit 500.000 de euro, din care şi-a însuşit 200.000 de euro, iar ceilalţi 300.000 de euro i-a predat lui Daniel Tudor.


Suma era doar o mică tranşă din totalul de 3 milioane de euro pe care Ovidiu Marian avea să îi intermedieze între afaceristul Ovidiu Carabulea şi şeful său, Daniel Tudor. În schimbul banilor, Daniel Tudor a emis o decizie prin care s-au ignorat în totalitate constatările controlului asupra societăţii Carpatica Asigurări, care atenţiona asupra gradului de risc ridicat al societăţii.

 

Ovidiu Marian a contestat decizia magistraţilor însă contestaţia a fost respinsă de către magistraţii de pe lângă Tribunalul Bucureşti, la data de 17 noiembrie 2017.


Din totalul pedepsei de doi ani de închisoare cu executare, fostului senator de Arad i-a fost scăzută o lună din pedeapsă, pe care o executase deja în regim de arest la domiciliu.

 

Următoarea aniversare în stare de libertate a fostului senator Ovidiu Marian, ar putea avea loc anul viitor, dacă acesta va avea un comportament exemplar în spatele gratiilor şi va cumula mai multe condiţii pentru a fi eliberat condiţionat.