Cum a reuşit PSD Arad să mintă sute de mii de oameni, cu un clip video din China, atribuit mişcării #REZIST

Data publicare: Miercuri, 31 Ianuarie, 2018 Total: 1446 accesari

Cum a reuşit PSD Arad să mintă sute de mii de oameni, cu un clip video din China, atribuit mişcării #REZIST

PSD Arad nu se dezminte şi a pus la cale pe Facebook, o nouă campanie de dezinformare a arădenilor, care îi are drept ţintă pe protestatarii #REZIST, pe George Soros, jurnalistul Mălin Bot şi pe toate persoanele care nu sunt de acord cu schimbările pe care partidul încearcă să le aducă legilor justiţiei.

 

Pe pagina de Facebook a PSD Arad a apărut zilele trecute  un clip care arată cum se fabrică like-urile fictive de pe reţelele de socializare, sugerând că întregul mecanism are loc în România şi este pus la cale din finanţarile miliardarului american de origine maghiară, George Soroş.

 
"SOCANT ! Asa arata o uzină virtuală folosită de cei care se consideră " stăpânii on line ai României " . MAREA EMULATIE # REZIST are in spate o mare făcătură! Milioanele de like-uri cu care se lauda Malin Bot, postarile care au scos romanii in strada, sunt susținute de o infrastructura sofisticată ( achizionată cu banii lui SOROS) care a PROSTIT SI MANIPULAT EFECTIV ROMANIA. Daca v-ati întrebat cum arată o fabrică de like-uri ...Ei bine SIMPLU 
Asa au mii de like-uri paginile care, de exemplu, au atacat constant PSD si pe Liviu Dragnea si care au ridicularuzat coafura Premierului Romaniei! Asta e adevăratul #REZIST. Niste bucăți de plastic..
."   este textul PSD-iştilor din Arad care a fost apoi share-uit pe o mulţime de grupuri, prin intermediul a zeci de conturi Facebook fără identitate, cu nume fictive, a caror fotografii de profil ilustrează peisaje jaturale, plante sau animale.



 

Cât adevăr şi câtă minciună?

 

Ce nu au spus protagoniştii propagandei PSD-ist, este faptul că imaginile prezentate ca fiind "fabrica de like-uri împotriva PSD, finanţată de George Soroş", sunt dintr-un centru de testare IT  din China și arată cum este testată aplicaţia WeChat.

 

Filmarea a fost realizată la începutul anului 2017, de reporterul rus Artem Zhdanov, aflat în vizită la Shenzhen, iar titlul iniţial al filmării era  "fermă de smartphones" având ca descriere  "generează instalări sau face teste (nu e clar) pentru aplicația WeChat". Filmarea a fost preluată cu drepturile de publicare aferente, de agenţia de ştiri  Russia Today în luna mai 2017, prin intermediul agenției Ruptly, şi republicată cu titlul "Hundreds of phones hooked up to boost your likes on social media"(Sute de telefoane cuplate pentru a stimula likes pe social media) şi având  o descriere vagă în care se specifică faptul că este vorba despre o filmare realizată în China.


Filmarea cumpărată de Russia Today prin intermediul RUPTLZ a fost preluată mai apoi de o mulţime de trusturi de presă înternaţionale printre care şi Ziarul Financiar, care a postat clipul pe pagina de Facebook, menţionând faptul că filmarea este realizată în China.

 

Toate aceste informaţii, deşi la îndemâna oricui,  au fost ignorate total de  maşina de propagandă PSD, care a găsit în filmare o bună oportunitate de a împroşca cu noroi în milioanele de români care au o opinie diferită faţă de cea a PSD, sugerând că împotriva PSD se duce o adevărată campanie de denigrare.

 

Postarea paginii de Facebook PSD Arad a fost preluată mai apoi de paginile oficiale ale PSD din ţară şi a adunat peste o sută de mii de vizualizări. Dacă unii au luat mesajul ca fiind adevărat, o mare parte din internauţi şi-au dat seama de minciuna grosolană a PSD-iştilor şi au adăugat comentarii ironice.