Peste opt mii de arădeni din zona Tîrnova-Tauţ, abandonaţi de Guvern!

Data publicare: Miercuri, 31 Ianuarie, 2018 Total: 7103 accesari

Peste opt mii de arădeni din zona Tîrnova-Tauţ, abandonaţi de Guvern!

Peste opt mii de arădeni din Tîrnova, Agrişu Mare, Arăneag, Chier, Drauţ, Dud, Tauţ, Nadăş, Minişel, Minişul de Sus vor fi afectaţi de refuzul Guvernului de a finanţa prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală repararea şi modernizarea drumului dintre cele două localităţi.


Consiliul Judeţean Arad a solicitat la Ministerul Dezvoltării finanţarea modernizării drumului Tîrnova-Tauţ, un tronson aflat într-o stare avansată de degradare. Proiectul a fost depus în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală, dar a fost refuzat de la finanţare pe motiv că nu sunt bani, deşi acelaşi minister aveasă aprobe alocarea a peste 12 milioane de euro pentru construirea unui nou stadion de fotbal în Teleorman, după doar câteva ore.


„Am solicitat ca drumul să fie reparat printr-o finan
ţare de la Guvernul României, în temeiul faptului că arădenii sunt buni contribuabili la bugetul de stat şi că, prin finanţarea acestor obiective, cum este tronsonul Tîrnova-Tauţ, se întorc măcar o parte din banii pe care îi dăm la Bucureşti”, a declarat Sergiu Bîlcea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad.  


Reabilitare drumului judeţean Tauţ-Tîrnova, cu o lungime de 9 kilometri, are o valoare estimată de circa 16 milioane de lei. Este un drum de legătură între cele două comune, care au o populaţie cumulată de 7.864 locuitori, arondaţi pe 10 localităţi. Această zonă este atractivă şi pentru pasionaţii de sporturi cu motor, organizându-se aici şi unul dintre traseele Raliului Aradului.


„Guvernanţii trebuie să înţeleagă că modernizarea drumurilor nu înseamnă doar îmbunătăţirea infrastructurii rutiere şi siguranţa traficului, ci DEZVOLTARE! Refuzul Guvernului PSD de a aloca fonduri pentru reabilitarea drumului Tîrnova-Tauţ nu loveşte doar în cei aproximativ 8000 de locuitori, ci în dezvoltarea zonei cu doi poli reprezentativi: Căsoaia şi Lacul Tauţ”
, a accentuat vicepreşedintele Consiliului Judeţean.


Consiliul Judeţean administrează Tabăra de la Căsoaia, care în perioada sezonului funcţionează la capacitate maximă. Tot la Căsoaia este şi tabăra de sculptură, iar printre ţintele Consiliului Judeţean se regăseşte şi punerea în valoare a acesteia, un obiectiv cultural inestimabil.