Donald Trump anulează LOTERIA VIZELOR

Data publicare: Miercuri, 31 Ianuarie, 2018 Total: 1057 accesari

Donald Trump anulează LOTERIA VIZELOR

Loteria Vizelor va deveni istorie! Anunţul a fost făcut de președintele american Donald Trump, odată cu primul discurs despre Starea Națiunii. Acesta a spus că programuloferă în mod aleatoriu cărţi verzi, fără să ţină cont de merite, îndemânare sau siguranţa poporului” şi a anunţat o adevărată reformă în domeniul imigraţiei, iar una dintre aceste măsuri o reprezintă anularea Loteriei Vizelor.

 

 

”Trebuie să ne securizăm graniţele. Asta înseamnă să construim un zid la graniţa sudică [cu Mexicul – n.r] şi să angajăm mai mulţi oameni pentru a asigura siguranţa comunităţilor noastre. Un alt pilon vizează încheierea Loteriei Vizelor, un program care oferă în mod aleatoriu cărţi verzi, fără să ţină cont de merite, îndemânare sau siguranţa poporului nostru. Este timpul să ne îndreptăm către un sistem de imigraţie bazat pe merit care admite oameni calificaţi, care doresc să muncească şi care vor iubi şi respecta ţara noastră”, a susținut liderul de la Casa Albă.


Anunţul de astăzi vine ca o confirmare a declaraţiilorlui Donald Trump, care și-a anunțat intenția de a anula Loteria Vizelor încă din luna noiembrie, după atentatul din New York. Președintele american a criticat atunci programul și a cerut instituirea unui sistem de acordare a vizelor ”pe bază de merit”.

 

Teroriștii au venit în țara noastră prin așa-numitul ‘Program al Loteriei Vizei Diversității’, o frumusețe a lui Chuck Schumer, liderul democraților din Senat. Vreau un sistem pe bază de merit. Luptăm din greu pentru o imigrație bazată pe merit, să terminăm cu Sistemele Loteriei Democrate”, a spus atunci Donald Trump.


Începând din anul 1995, în fiecare an, Departamentul de Stat american acordă un număr limitat de vize, prin sistemul unei loterii,  cetăţenilor unor state cu o rată redusă a imigrației în SUA. Beneficiarii programului ”Viza diversității”, numit uneori și loteria cărții verzi, primesc și permis de reședință permanentă în SUA.