Beția cuvintelor la PSD

Data publicare: Marti, 30 Ianuarie, 2018 Total: 1450 accesari

Beția cuvintelor la PSD

Dragostea pe care reprezentanții PSD o declamă pentru Arad seamănă cu amorul prost simulat al unei cocote de pe centură, față de un șofer de TIR turc aflat în trecere prin marginile orașului. Este mult fals ascuns sub un fard gros, ieftin și grosolan aplicat.


Un potop de cuvinte, fraze sforăitoare, idei care se bat cap în cap, promisiuni jenante, acuzații nefondate au fost lansate de reprezentanții PSD în spațiul public. Dezbaterile pe bugetul național, apoi pe bugetul Consiliului Județean și pe bugetul Aradului au fost ocaziile justificative pentru o beție de cuvinte cu un singur sens: ambiția PSD de a „da bine“.


Spațiul virtual al comunicării, rețelele de socializare au dat impresia PSD că poate crea o realitate paralelă. Izbitor este contrastul dintre deciziile Guvernului care iau bani Aradului, sume mari pentru investiții și grija pe care o simulează reprezentanții PSD pentru soarta Aradului. Ce a făcut Dragnea? A inventat o regulă – cine are bani în excedentul bugetar, nu mai primește cote defalcate din TVA – care i-a permis să ia de la județele care produc bani și să verse fonduri în județele mai sărace, ale căror votanți aleg PSD. În afară de șmecheria politică prin care se duc bani spre Teleorman, Dolj, Vaslui și alte județe, nu există un temei acceptabil. Prin altă decizie, au scăzut sumele obținute prin impozitul pe venit, care afectează mai mult, din nou, județele care produc bani. În mod jenant, nedrept și jignitor, Bucureștiul condus de PSD are un procent mai mare decât nenorocita de Provincie, pentru a rezolva o problemă internă a PSD.


Pe scurt, țeapă, ghinion sau cum vreți să-i ziceți. Aradul pierde 16 milioane de euro, județul per ansamblu 45 de milioane de euro, Consiliul Județean are unul dintre cele mai mici bugete din țară, deși la contribuții Aradul este în primele 10!


Ce face PSD în tot acest timp? Zid în jurul lui Dragnea, solidaritate cu Teleorman în detrimentul Aradului. Zero amendamente la nivel național în favoarea Aradului. Toate ascunse printr-o campanie agresivă împotriva administrației locale. Frecvența și veselia atacurilor, beția de cuvinte nu vrea să ascundă doar oportunismul unor politicieni slabi, ci și mintea puțină și inflexibilă a celor care le dirijează.


Șansa celor de la PSD este că oamenilor neutri le vine să vomite de cum le apar pe ecrane comunicatorii PSD și le dau ignore. Altfel, ar fi de tot râsul zicerile lor pline de contradicții hilare. Unul (Gligor) se plânge că nu se investește în drumuri județene, altul (Sulincean) ar vrea să se ia banii de la drumurile județene, să fie dați localităților. PSD și-a pus primarii să ceară public pe rând bani de la CJA, într-o campanie de imagine umilitoare, pentru că aproape toți au pierdut sume enorme prin decizia Guvernului, dar un consilier (Sulincean) a cerut să li se taie banii pentru evenimentele culturale. Singura justificare concretă pentru votul împotrivă pe bugetul municipiului este că se cheltuie 7500 Euro doar pentru un banal distrugător Office de documente , la un buget care depășește cu mult 100 milioane de euro. În rest, inepții, fraze goale și niciun amendament prin care să fie susținut un proiect serios pentru Arad. 


T.B.