Coincidenţă, sau nu?! Fostul consilier PSD, Rus Eugen Vasile, a ajuns director adjunct la ITM Arad

Data publicare: Marti, 30 Ianuarie, 2018 Total: 4370 accesari

Coincidenţă, sau nu?! Fostul consilier PSD, Rus Eugen Vasile, a ajuns director adjunct la ITM Arad

Ca şi cum Aradul ar fi un oraş de secături, incapabil să genereze oameni de valoare, funcţiile publice din Arad sunt ocupate rând pe rând doar de actuali şi foşti politicieni din PSD.

 

După Anca Stoenescu în fruntea învăţământului arădean, Beniamin Vărcuş- uns şef peste fliliala arădeană a Poştei Române,  Ilie Cheşa, pus şef la RAR dar şi inspectoarea sexy- Violeta Varga, trântită de pe scaunul de Inspector Şcolar, de opinia publică, PSD sfidează din nou Aradul şi pe arădeni "suind" un alt politruc într-o înaltă funcţie publică, plătită cu bani grei, în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Arad.


Este vorba de fostul consilier local PSD, din fosta legislatură, Rus Eugen Vasile care, însetat de funcţii fiind, nu şi-a găsit alt loc de muncă decât taman director adjunct la ITM Arad, însărcinat cu siguranţa şi securitatea în muncă.

Cine este Rus Eugen Vasile

 

Deşi activase peste 20 de ani doar în domeniul privat, Rus Eugen Vasile şi-a deschis apetitul pentru funcţii publice odată cu înscrierea în PSD şi obţinerea unui post de consilier local, în anul 2012.

 

Între PSD Arad şi Rus Eugen Vasile a existat o adevărată relaţie de simbioză. În timp ce PSD se bucura de susţinerea unui om puternic şi potent financiar, aşa cum este Rus Eugen Vasile- mare director al companiei Lazăr & Shone la acea vreme, Eugen Vasile- proaspăt uns consilier local PSD în mandatul 2012-2016, s-a bucurat de sprijinul PSD pentru a-şi satisface setea de funcţii publice.

 

Practic, soarta familiei Rus s-a schimbat complet, de când PSD Arad l-a "cocoţat" pe Eugen Vasile în funcţia de consilier local. Uşor, uşor, atât el cât şi soţia sa, s-au reorientat dinspre funcţiile de directori din domeniul privat, plătite cu sume exorbitante îndreptându-şi atenţia spre funcţii publice, cu precădere spre cele în care nu faci mai nimic şi eşti plătit regeşte.

 

 

Aşa a ajuns soţia PSD-istului Rus Eugen Vasile, să ocupe un loc călduţ în conducerea TOP Arad ( Târguri, Oboare şi Pieţe Arad), într-un moment în care actualii liberali- foşti PDL-işti conduceau ostilităţile în oraş. Gurile rele şi invidioase din PSD de la acea vreme, îl acuzau pe PSD-istul Rus, de blat cu Falcă, tocmai pentru că acapara cu uşurinţă mai toate funcţiile publice care îi ieşeau în cale în timp ce unii PSD-işti se milogeau pe la porţile partidului pentru o funcţie într-un oarecare consiliu de administraţie.

 

Mai mult, odată cu funcţia de consilier local, PSD-istul Rus avea să fie numit, cum altfel decât prin intermediul PSD Arad, reprezentantul CLM în Adunarea Generală a acţionarilor de la CET Hidrocarburi S.A. Arad.


Ca şi cum nu ar fi fost de ajuns, acelaşi Rus Vasile avea să fie numit de acelaşi PSD Arad, reprezentant al Primăriei în Consiliile de administraţie a Colegiului Naţional Preparandia "Dimitrie Ţichindeal" şi a Grădiniţei cu Program Prelungit "Prichindel".


Rus Eugen Vasile a deţinut funcţii importante în PSD Arad ajungând chiar şi în funcţia de vicepreşedinte al PSD la nivel de judeţ, nu înainte însă de a deţine funcţia de vicepreşedinte la municipiu.
Succesul noului venit în partid i-a făcut invidioşi pe mai vechii membrii care au muncit ani de zile pentru PSD fără să "pupe " vreo funcţie publică, motiv pentru care la precedentele alegeri locale, acesta a fost tras pe linie moartă de către conducerea PSD, tocmai pentru a nu risca o adevărată răzmeliţă a celor "mulţi şi proşti", înainte de campania electorală.

Toată această încrengătură de funcţii publice şi politice la care se mai adaugă şi funcţia de director al companiei Lazăr & Shone,  acumulate într-un timp atât de scurt şi deţinute simultan, ne face să ne întrebăm când mai avea timp să doarmă fostul consilier PSD Rus Eugen Vasile- acest "om bun la toate".


Nu putem să trecem cu vederea coincidenţa stranie prin care funcţiile publice vacante, aflate în subordinea Guvernului, ajung să fie ocupate negreşit de PSD-işti şi cum de în întreg ITM Arad, nu s-a găsit o persoană din interior, neafiliată politic,  capabilă să ocupe scaunul de director adjunct în care se va lăfăi PSD-istul Rus Vasile începând cu 1 februarie.

 

Un lucru este sigur: vasta sa experienţă din întregul nomenclator al muncii, acumulată prin numiri politice,  îl recomandă pe Rus Eugen Vasile pentru noul său post de "directoraş" adjunct în cadrul ITM Arad şi este doar o chestiune de timp până când PSD-istul vânător de funcţii publice, "înscăunat" de atâtea ori de partid, va atenta la funcţia supremă de director general al instituţiei.

Vizitați cel mai nou magazin online de tămâie din România - tamaie.com dacă doriți produse de calitate de la producători de renume.