Nu putem tăia pompieristic, de la evenimentele culturale

Data publicare: Marti, 30 Ianuarie, 2018 Total: 1005 accesari

Nu putem tăia pompieristic, de la evenimentele culturale

Consilierul judeţean Adrian Ţolea s-a arătat contrariat de propunerea colegului său Marius Sulincean, de a diminua bugetul destinat activităţilor culturale, în favoarea altui domeniu. Nu doar cuantumul reducerii peste 55%, ci şi modul în care amendamentul a fost formulat sau destinaţia indicată: Spitalul Judeţean, sunt de asemenea contestate.

„Propunerea de a reduce 1.300.000 de lei din totalul de 2.300.000 de lei cât au fost alocaţi pentru calendarul de evenimente culturale ale Centrului Cultural Judeţean înseamnă mai  mult decât o înjumătăţire a sumelor destinate. Evident, această măsură ar pune în pericol organizarea activităţilor Centrului Cultural Judeţean. Avem în vigoare Strategia Culturală a judeţului, document aprobat în unanimitate de Consiliul Judeţean, care ne obligă la acordarea finanţărilor aşa cum au fost ele în documentul amintit. Consider că domnul  Sulincean a făcut o propunere disperată atunci când a zis să tăiem sumele alocate Festivalului Vinului. Vorbim despre un eveniment care anul acesta va ajunge la cea de-a X ediţie, prin care promovăm una dintre atracţiile principale ale judeţului, respectiv Podgoria Aradului”, a declarat Adrian Ţolea, consilier judeţean.

Consilierul Adrian Ţolea consideră că propunerea social-democratului Marius Sulincean, de a tăia, în mod egal, de la fiecare eveniment cultural, cât şi falsa grijă faţă de Spitalul Judeţean, posibila destinaţie a celor 1,3 milioane de lei, reprezintă o abordare populistă. „Sunt evenimente culturale de dimensiuni diferite, cu bugete diferite, cu amploare şi tradiţie diferită. Nu se poate tăia pompieristic câte 10 sau 15 mii de lei de la fiecare, cu riscul de a le compromite pe toate. Iar dacă tot are o grijă faţă de Spitalul Judeţean, faţă de sănătatea arădenilor, domnul Sulincean ar trebui să îi întrebe pe colegii săi din PSD de la Bucureşti de ce au dat ZERO lei Spitalului, de ce au retras fondurile pentru cumpărarea RMN-ului, acest aparat fiind cumpărat din banii arădenilor. Rolul unui consiler judeţean responsabil este de a se implica în activitatea administrativă, de a lupta pentru interesele arădenilor, nu pentru a tăia fonduri”, a completat Adrian Ţolea.