Detalii inedite din cantonamentul de la Moneasa. Află declaraţiile antrenorului Cristi Todea, după meciul pierdut de UTA în faţa echipei din Cermei

Data publicare: Sambata, 27 Ianuarie, 2018 Total: 4451 accesari

Detalii inedite din cantonamentul de la Moneasa. Află declaraţiile antrenorului Cristi Todea, după meciul pierdut de UTA în faţa echipei din Cermei

Cantonamentul UTA-ei de la Moneasa a luat sfârșit vineri seara  dupa zilele cu antrenamente intense şi istovitoare. Seara,după cină, antrenorii au creat o atmosferă deosebită felicitându-şi jucătorii pentru seriozitatea de care au dat dovadă pe tot parcursul cantonamentului. Momente deosebite au fost şi atunci când s-a cântat imnul galeriei, au fost premiaţi primii trei clasaţi la openul de la tenis de masă iar Fery Tisza –consilierul care a supervizat pregătirea din cantonament a primit o mini-vioară din partea staff-ului tehnic. Aşa am aflat că, în copilărie, nea Fery Tisza a cochetat cu arta de-a cânta la vioară. Fotografiile vorbesc despre aceste momente de la finalul pregătirii spartane.


Apoi sâmbată dimineaţa UTA a părăsit baza de la Hotel Parc din Moneasa. De la ora 12, azi sâmbătă, s-au întâlnit într-un meci amical Gloria Lunca Teuz- Cermei și UTA, ce marchează finalul de cantonament al echipei UTA dar și debutul stagiului de pregătire a divizionarei ce evoluează în Liga 3 - care urcă la Moneasa. Gazdele au jucat în „roșu-alb”, utiștii în albastru, într-o formulă 4-3-3. Meciul a fost urmărit de pe margine și de Ionuț Popa, antrenorul arădean al celor de la ACS Poli.


Formațiile din prima repriza  au fost:

Cermei: Mureșan – Berari, Cotoc, Gligor, Suslak – Varga – Vasile,  Ianc, Copil, Sabău – Sulea

UTA: Bodea – Ghergu, R. Iuga, Lazăr, Dinculescu – Prună, Petra, A. Iuga – Stahl, Curtuiuș, Hlistei

Arbitri: Flavius Rița – Sergiu Cârmaci, Gabriel Căpriceană

Repriza a doua a inceput cu urmatoarii jucatori in teren :

UTA: Bodea *a intrat Rafael Zamfir – Polgar, Manea, Tănase, Onuțan – Isac, Jorza – Gruiescu * apoi a intrat italianul Sorato, Buia, Toma – D. Popa.

Cermei: Mitrea – Rogojan, Nistor, Boldor, Aldan *apoi a intrat V.Branduse – Morar, T. Bodri, Mihuța, L. Bodri – Fl.  Brândușe, D. Bulza.


Echipa gazdă câștigă amicalul împotriva UTA-ei cu 1-0, după reușita lui Sulea din min. 3. Echipa lui Radu Anca,-Roly Nagy și Seba Huțan a început meciul în forţă astfel că a  înscris rapid prin Sulea  care și-a învins fostul coleg din poarte UTA-ei, cu un șut în cros din colțul careului de 16 metri. A fost un prim test după perioada de pregătire fizică dar şi tehnico-tactică ,specifică acestei perioade.


Concluziile antrenorului Cristi Todea: ”La Moneasa am avut condiții bune de pregătire și am reușit să ne atingem obiectivul de a încărca din punct de vedere fizic. Am fi vrut să terminăm cantonamentul și cu un rezultat pozitiv astăzi, din păcate nu am reușit acest lucru și datorită faptului că jucătorii au un mare grad de încărcătură fizică și probabil și mentală adunat după nouă zile de cantonament. În prima repriză am avut mai multe ocazii, au fost mai puține în a doua, am încercat să dăm minute tuturor jucătorilor pe care i-am avut în pregătiri. Un eșec care ne pune un semn de întrebare, dar ne așteptam ca prestația noastră să fie puțin îngreunată”.


Miercuri, 31 ianuarie, la Arad e programat al treilea joc al anului, contra echipei Szeged 2011. UTA și trupa maghiară s-au întâlnit și în ziua în care roș-albii au început cantonamentul de la Moneasa, atunci la Gyula a fost egalitate, 2- 2.

A consemnat din cantonament :Viorel Muscă