Simona Halep, învinsă de Caroline Wozniacki în finala de la Australian Open. Află câţi bani încasează cele două finaliste

Data publicare: Sambata, 27 Ianuarie, 2018 Total: 4731 accesari

Simona Halep, învinsă de Caroline Wozniacki în finala de la Australian Open.  Află câţi bani încasează cele două finaliste

Simona Halep, numărul 1 mondial în clasamentul WTA,  a pierdut finala turneului Australian Open, fiind învinsă în trei seturi de Caroline Wozniacki, scor 6-7, 6-3, 4-6. Odată cu înfrângerea suferită în faţa danezei, românca a pierdut şansa de a câştiga primul turneu de mare şlem din carieră şi totodată coboară de pe poziţia de lider mondial.

 

Finala de pe Rod Laver Arena, a fost una fabuloasă în care românca a fost cea care a avut iniţiativa însă jucătoarea daneză a reuşit să pună fiecare minge în teren cu lovituri demne de lăudat.

 

Românca a pierdut a treia finală de grand slam jucată în carieră şi va coborî, începând de luni, pe poziţia a doua a clasamenului WTA, după 16 săptămâni, adversara ei de sâmbătă urmând a fi noul lider WTA.

 

Wozniacki a obţinut primul ei titlu de grand slam din carieră, după două finale pierdute, locul I în clasamentul WTA, poziţie pe care revine după şase ani, şi premiul cel mare al competiţiei, de 2,6 milioane de euro. Pentru performanţa de a accede în finală, Simona Halep va primi un cec în valoare de 1,3 milioane de euro.



"Pot încă să zâmbesc. E bine. Am plâns, dar acum zâmbesc", a spus ea, la conferinţa de presă.

"Mă simţeam pregătită, dar corpul meu nu a fost pregătit deoarece am avut atât de multe meciuri lungi. Muşchii au fost obosiţi. Picioarele nu au fost suficient de bune. Dar din punct de vedere psihic, eram pregătită. Simt că pot face faţă oricărei provocări, pot juca împotriva oricui şi pot învinge pe oricine", a adăugat Halep.