Ce poți face interesant cu smartphone-ul, în afară de convorbiri și fotografii

Data publicare: Vineri, 26 Ianuarie, 2018 Total: 5706 accesari

Ce poți face interesant cu smartphone-ul, în afară de convorbiri și fotografii

Conform statisticilor, mai mult de jumatate dintre romani detin in prezent un smartphone. Cresterea a fost imensa in ultimii ani, iar in prezent exista astfel de dispozitive tip entry level la preturi pentru orice buget. Mai mult decat atat, cu aproximativ 300 de lei se poate cumpara un smartphone mai mult decat decent, care permite toate functiile, jocuri online, aplicatii, fotografii destul de bune in exterior etc.

 

Pe scurt, nu mai este deloc un lux sa ai smartphone conectat la internet. Conexiunea poate fi de tip WiFi (gratuita, adica folosesti resurse din alte retele, de acasa, de la birou sau din spatii publice) ori de tip trafic de date cu plata la operatorul de telefonie mobila. In acest ultim caz, vestile sunt de asemenea foarte bune: la nivelul anului 2018, orice optiune pre paid si orice abonament, chiar si cu valori de 5-7 euro, contine suficient trafic de date pentru multe activitati online.

 

Cele mai multe persoane folosesc smartphone-ul ca pe un telefon mobil clasic, pentru convorbiri si SMS, precum si pentru partea de foto - video. In plus, au instalate aplicatii de comunicare - Facebook si WhatsApp in principal. De asemenea, multe persoane folosesc hartile online si GPS pentru a identifica anumite locatii. In afara de aceste functii "de baza", exista insa multe lucruri pe care le poti face cu ajutorul smartphoneului tau.

 

Shoppingul online nu este doar "la moda", ci vine cu o multime de beneficii. Economisesti timp si bani, faci cumparaturi oriunde te-ai afla, oricand doresti, cu ajutorul telefonului tau mobil. Poti accesa magazine online direct in browser, insa marile e-shop-uri au aplicatii ce pot fi instalate pe Android si iOS. Desigur, platile le poti face tot online, daca ai un card la indemana (pe care il poti chiar salva pe internet, pentru plati cu un click, in conditii de siguranta).

 

Ca o nisa separata de cumparaturile online, am putea mentiona partea de turism online. Desi suntem in 2018, inca exista multe agentii de turism offline si multe dintre ele vand si bilete de avion, cu mare succes. Si asta in conditiile in care cele mai ieftine bilete de avion pot fi cumparate direct de la companiile aeriene, din cateva miscari, direct de pe mobil! De asemenea se pot instala aplicatii dedicate, pentru ca totul sa fie extrem de simplu. Evident, poti face si rezervari de cazare, poti inchiria masini etc.

 

Bani online - iata un domeniu care atrage multe persoane. Este treaba serioasa! Poti face online trading, poti tranzactiona pe Forex, dar si pe pietele de capital in mod direct, avand cont deschis pentru tranzactii online la o societate ce intermediaza in mod autorizat astfel de servicii. Cu siguranta vei dori sa vinzi si sa cumperi instant, cand doresti - smartphone-ul iti va fi asadar un aliat de nadejde!

 

In ultima perioada, extrem de mult interes se acorda criptomonedelor. Mai exact, monede digitale, bani ce nu au un corespondent in lumea reala, insa care pot fi oricand schimbati in valuta cu uz oriunde. Cea mai cunoscuta astfel de moneda este bitcoinul. Poti face tranzactii cu astfel de monede digitale utilizand smartphone-ul tau. Si apropo de plati digitale, anumite banci ofera posibilitatea de a genera plati direct cu smartphone-ul, in colaborare cu firmele de carduri bancare.

 

Am ajuns implicit si la banci: este o lume digitala unde accesul se face simplu cu smartphone-ul! Poti sa-ti instalezi aplicatii de mobile banking si vei face tranzactii oricand ai nevoie. Poti sa schimbi valuta, sa faci transferuri, plati, orice ai nevoie... poti sa alimentezi carduri, sa verifici soldul, sa constitui depozite bancare. Ai o agentie bancara la indemana, pe telefonul tau mobil smart!

 

Acelasi smartphone te va ajuta si sa te distrezi din plin! Poti instala aplicatii de jocuri online sau te poti juca direct pe browser. Pentru cei cu varsta de cel putin 18 ani exista si platformele de jocuri licentiate in Romania. Gasesti online pe cazinouri-online-romanesti.ro informatii despre cazinourile online cu licenta pe piata locala si poti apoi sa te joci oriunde, oricand.

 

La capitolul divertisment am putea aminti si o multime de aplicatii amuzante, inclusiv unele aplicatii ce constituie farse pe care le poti face altora. Daca vrei sa gasesti informatii despre cele mai descarcate astfel de aplicatii, poti cauta online direct de pe ceea ce este acum mult, mult mai mult decat un telefon mobil...