Simona Halep este în finala de la Australian Open, după un meci dramatic împotriva nemţoaicei Angelique Kerber

Data publicare: Joi, 25 Ianuarie, 2018 Total: 3066 accesari

Simona Halep este în finala de la Australian Open, după un meci dramatic împotriva nemţoaicei Angelique Kerber

Simona Halep (26 de ani, locul 1 WTA) a trecut în trei seturi de Angelique Kerber (30 de ani, locul 16 WTA), după un meci dramatic disputat în semifinalele Australian Open, şi va juca finala competiţiei contra Carolinei Wozniacki.

 

La capătul unui meci epuizant, care a durat două ore şi 20 de minute, Simona Halep a câştigat semifinala Australian Open cu Angelique Kerber, după trei seturi, în ultimul salvând in extremis două mingi de meci, 6-3, 4-6, 9-7. Astfel, sportiva noastră, care a făcut unul dintre cele mai bune jocuri din toată cariera, s-a calificat pentru prima dată în finala Australian Open, acolo unde o va întâlni pe Caroline Wozniacki (27 de ani, locul 2 WTA). 

Simona Halep a început mai bine partida, reuşind să îşi adjudece 5 GAME-uri însă nemţoaica Angelique Kerber a făcut brake-ul reducând proporţiile dezastrului. După 3 GAME-uri câştigate, nemţoaica a pierdut setul cu 6-3.

 

După o oră şi jumătate de joc, Angelique egalează situaţia la seturi, după un game plin de greşeli făcut de Simona, care totuşi a salvat două mingi de set.

 

Setul decisiv- cel mai echilibrat din actuala ediţie a turneului, a fost adjudecat de sportiva româncă după un neverosibil 9-7 . Kerber a reuşit să salveze două mingi de meci ca apoi să revină de la 5-3 şi să conducă cu 5-6.  A fost momentul în care Simona a reuşit să se concentreze reuşind la rândul său să salveze două situaţii limită şi să preia iniţiativa.

 

În GAME-ul final, Simona a reuşit să ajungă la 30-0 însă Kerber a revenit spectaculos echilibrând situaţia. Era 30- 30. Sportiva româncă reuşeşte să se apropie la doar un punct însă nemţoaica nu se lasă învinsă şi egalează din nou situaţia.

 

Lovitura de graţie avea să o dea Simona Halep care a lovit puternic, adversarea rămânând simplă spectatoare la demonstraţia de forţă a româncei.

 

Simona Halep: 48 puncte câştigate, 48 greşeli neforţate; Angelique Kerber: 33 puncte adjudecate cu, 33 greşeli neforţate sunt cifrele care stau mărturie confruntării dintre cele două sportive.

 

Simona Halep se va confrunta sâmbătă în marea finală de la Australian Open, cu sportiva Caroline Wozniacki, cea care a trecut în semifinală de  Elise Mertens.

 

Va fi a treia finală de Mare Şlem din cariera Simonei Halep, după cele două pierdute la Roland Garros, în 2014 şi 2017.