Acţiune de epurare politică demarată de Mihai Fifor. Pilele lui Dragnea, numite în funcţii de importanţă naţională

Data publicare: Marti, 23 Ianuarie, 2018 Total: 2055 accesari

Acţiune de epurare politică demarată de Mihai Fifor. Pilele lui Dragnea, numite în funcţii de importanţă naţională

Senatorul de Arad, actualmente prim-ministru interimar, Mihai Fifor, este pus să facă jocurile de interese ale liderului Liviu Dragnea. Ajuns la butoanele puterii, Mihai Fifor a început un adevărat proces de epurare politică şi eliberează din funcţii toti oamenii care au rămas în Guvern dar şi în alte structuri ale statului care nu au făcut dovada loialităţii faţă de liderul Liviu Dragnea.

 

Ultima victimă a ofensivei PSD-iste asupra structurilor statului este Florin Vodiţă, cel pe care Mihai Fifor  l-a demis din funcţia de secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului.

În decizia publicată marţi în Monitorul Oficial se precizează că, totodată, încetează şi calitatea lui Florin Vodiţă de conducător al Comitetului interministerial pentru coordonarea relaţiilor României cu Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltarea Economică (OCDE).

Florin Vodiţă fusese numit funcţia de secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului, la data de 15 noiembrie 2017, de către fostul premier, Mihai Tudose.

 

Vădiţă a activat în diplomaţie încă din anul 1990, ocupând, printre altele, posturile de consul general la Bonn (2002-2007) şi ambasador în Slovacia (2009-2013). În 1997-1998 a fost şeful protocolului în cadrul Administraţiei Prezidenţiale, iar în 2007-2008 a deţinut funcţia echivalentă din cadrul Guvernului. Întreaga sa experienţă nu a fost relevantă pentru Mihai Fifor, cunoscut ca unul dintre executanţii lui Dragnea astfel că fără a-şi motiva decizia, premierul interimar a dat afară din Guvern unul dintre cei mai pregătiţi oameni în funcţia ocupată.

 

Secretar de stat fără profesie!

Tot astăzi, prin decizia premierului interimar Mihai Fifor, Ana-Maria Cristina Ciobanu a fost desemnată să exercite, cu caracter temporar, funcţia de secretar general al Ministerului Sănătăţii.

 

Ciobanu Ana Maria Cristina provine din judeţul Teleorman iar în iunie 2016 figura pe poziţia 21 în lista candidaţilor pentru Consiliul Judeţean Teleorman din partea PSD, fiind singurul candidat fără profesie de pe listă.
Pentru că nu a prins un loc în CJ Teleorman a fost propulsată în funcţia de consilier la cabinetul parlamentar al Cătălinei Ştefănescu, urmând ca în cele din urmă să fie numită consilier judeţean după eliberarea unui post, chiar dacă pe listă, prioritar era Banu Daniel, consilier juridic.

Până la numirea în funcţia de secretar general al Ministerului Sănătăţii, pila lui Dragnea a ocupat funcţii doar în urma numirilor de către partid şi doar în cadrul cabinetelor parlamentare ale aleşilor PSD însă toate aceste experienţe par a fi relevante pentru Mihai Fifor.

 

Mutări controversate la nivel înalt

De când a fost numit premier interimar, Mihai Fifor a reuşit să scandalizeze opinia publică după ce l-a demis pe şeful Poliţiei Române, Bogdan Despescu, cel pe care ministrul de interne Carmen Dan, încercase să îl scoată vinovat în scandalul poliţistului pedofil din lift.