Spaţiile publice fără autorizaţie de securitate la incendiu, obligate să anunţe la loc vizibil acest lucru!

Data publicare: Luni, 22 Ianuarie, 2018 Total: 1287 accesari

Spaţiile publice fără autorizaţie de securitate la incendiu, obligate să anunţe la loc vizibil acest lucru!

Începând cu data de 21 ianuarie 2018,  a intrat în vigoare Legea28/2018 pentru completarea Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, care impune afişarea panourilor de înştiinţare asupra clădirilor şi spaţiilor publice din categoria comerţ (baruri, cluburi, discoteci, restaurante, centre comerciale, magazine, supermagazine și hipermagazine), cultură (teatre, cinematografe, săli polivalente, săli de spectacole sau altele asemenea, destinate sau deschise participării publicului); şi turism (hoteluri, moteluri, hosteluri, vile turistice, cabane turistice, pensiuni, apartamente și camere de închiriat în regim hotelier) care nu deţin autorizaţie de securitate la incendiu.

 

Potrivit noilor prevederi legale întrate în vigoare în data de 21 ianuarie, beneficiarii acestor construcţii au obligaţia să realizeze şi să amplaseze în dreptul intrărilor panouri şi înştiinţare cu dimensiuni de minimum 2,5 cm, de culoare roşie pe fundal alb, având conţinutul „ACEST SPAŢIU FUNCŢIONEAZĂ FĂRĂ AUTORIZAŢIA DE SECURITATE LA INCENDIU

 

Construcţiile publice care vor trebui să afişeze panourile de înştiinţare fac parte din cele care reunesc un număr mare de utilizatori şi pentru care sunt necesare măsuri sporite de siguranţă pentru prevenirea incendiilor.

 

Pompierii arădeni atrag atenţia că nerespectarea noii legi prin omisiune sau nemarcarea corespunzătoare a acestor tipuri de obiective, atrage după sine sancţionarea contravenţională cu amendă în cuantum de până la 5000 lei.


Camera Deputaţilor a adoptat, la data de 21 decembrie, cu 263 de voturi "pentru", un vot "împotrivă" şi 3 abţineri, proiectul pentru completarea Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, cunoscut drept "Legea Colectiv", care instituie obligaţia celor care nu au autorizaţie de securitate la incendiu să anunţe acest lucru la intrare.



Conform actului normativ iniţiat de deputatul PMP Ionuţ Simonca, alături de alţi 74 de parlamentari din toate partidele politice, panourile de instiintare trebuie sa fie afişate până la obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu.


 
Notă: fotografia are caracter pur orientativ şi nu face referire la o unitate comercială anume