EURO explodează! Ziua si maximul pentru cursul leu/euro!

Data publicare: Luni, 22 Ianuarie, 2018 Total: 1381 accesari

EURO explodează! Ziua si maximul pentru cursul leu/euro!

Ziua si maximul pentru cursul leu/euro. Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat, luni, un curs de 4,6656 lei/euro, in crestere cu aproximativ 0,4 bani fata de sedinta de vineri, stabilind, un nou minim istoric pentru moneda nationala in fata euro.

 

BNR a anunțat, luni 22 ianuarie, un curs de 4,6656 lei/euro, în urcare cu 0,09% față de cotația de vineri. Slăbirea monedei naționale vine pe fondul tergiversării numirii noilor miniștri în Guvernul Dragnea 3: negocierile interne din interiorul PSD, dar și la nivelul coaliției de guvernare au amânat luarea unei decizii pentru vineri, urmând ca abia în săptămâna următoare executivul Dăncilă să fie investit în Parlament.

 

Banca Națională a cotat dolarul la valoarea de 3,8059 lei, în creștere față de valoarea de vineri, de 3,79 lei. Dintre principalele valute doar francul elvețian a făcut un pas înapoi, depreciindu-se până la cotația de 3,9621 lei/franc.

 

Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor în lei cu dobânda variabilă, a scăzut uşor, luni, la 1,98%, de la 1,99%, cât a fost cotat vineri, 19 ianuarie.