Nelu Iordache, constructorul primului tronson din autostrada Nădlac-Arad, audiat la DNA într-un nou dosar

Data publicare: Sambata, 20 Ianuarie, 2018 Total: 1655 accesari

Nelu Iordache, constructorul primului tronson din autostrada Nădlac-Arad, audiat la DNA într-un nou dosar

Omul de afaceri Nelu Iodache s-a prezentat vineri la sediul DNA, de această dată, în calitate de martor într-un nou dosar. Dealtfel, Nelu Iordache a şi declarat la ieşirea din sediul DNA că  a fost audiat în calitate de martor într-un dosar, însă nu a precizat despre ce dosar este vorba.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis în data de 22 decembrie ca afaceristul Nelu Iordache să fie condamnat la şase ani şi trei luni de închisoare într-un dosar privind deturnarea fondurilor pentru primul tronson din autostrada Nădlac - Arad. Potrivit procurorilor, Nelu Iordache a cauzat un prejudiciu de 1,2 miliarde de lei în dauna CNADNR, a unei bănci şi a unei firme de construcţii din Spania pe vremea când firma sa câştigase licitaţia pentru construirea primului tronson de autostradă dintre Arad şi Nădlac. Decizia nu este una definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Într-un alt dosar, afaceristul Nelu Iordache este judecat, din mai 2014, pentru fapte de corupţie privind lucrări de modernizare a 148 de kilometri din DN 67C Transalpina, în cadrul unui contract finanţat de Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova. In acest dosar, afaceristul  a fost achitat, însa decizia  luată la data de 29 decembrie de Tribunalul Bucureşti  nu este defintivă iar procurorii ar putea cere rejudecarea.