Elevii Colegiului Economic Arad, evacuaţi sub stricta supraveghere a Poliţiştilor Locali

Data publicare: Vineri, 19 Ianuarie, 2018 Total: 3150 accesari

Elevii Colegiului Economic Arad, evacuaţi sub stricta supraveghere a Poliţiştilor Locali

Elevii Colegiului Economic din Arad au fost evacuaţi astăzi din şcoală, în jurul orei 11:00,  în urma unei alarme de incendiu care a răsunat vreme de câteva zeci de minute în întreaga şcoală.

 

Coordonaţi de cadrele didactice, elevii au părăsit clasele şi s-au adunat la punctul de întâlnire în caz de incendiu, stabilit în parcul Eminescu, sub stricta supraveghere a Poliţiştilor Locali. Conducera Colegiului Economic Arad a hotărât să ceară sprijinul Poliţiei Locale, care a dirijat circulaţia rutieră în zonă pe perioada întregii operaţiuni, astfel încât să nu se producă ambuteiaje în trafic si să fie evitat orice incident neplăcut.

 

Din fericire, întreaga operaţiune a făcut parte din primul exerciţiu de evacuare în caz de incendiu, din cele două,  pe care înstituţiile de învăţământ din România sunt obligate prin lege să le pună în practică, pentru a familiariza elevii cu astfel de alarme.

 

După ce clădirea a fost evacuată iar elevii au fost adunaţi în punctul de întâlnire în caz de incendiu şi fiecare încăpere a şcolii a fost verificată astfel încât nimeni să nu fi rămas în şcoală, elevii s-au întors la orele de curs.

 

Atât profesorii cât şi elevii au reacţionat exemplar iar pe întreaga durată a operaţiunii de evacuare nu s-au înregistrat incidente sau neconformităţi, exerciţiul fiind catalogat unul reuşit. Astfel de acţiuni vor fi demarate în fiecare şcoală din municipiu şi judeţ în perioada următoare.