Unul dintre cei mai longevivi primari din ţară îşi pierde mandatul! Gheorghe Feieş rămâne fără oraşul Sebiş

Data publicare: Joi, 18 Ianuarie, 2018 Total: 1449 accesari

Unul dintre cei mai longevivi primari din ţară îşi pierde mandatul! Gheorghe Feieş rămâne fără oraşul Sebiş

Gheorghe Feieş, primarul liberal al oraşului Sebiş, unul dintre cei mai longevivi edili din ţară, a pierdut şi ultima şansă de reabilitare în procesul cu Agenţia Naţională de Integritate şi îşi va încheia mandatul înainte de termen fiind declarat incompatibil. Ceea ce nu au reuşit adversarii politici vreme de peste 20 de ani, a reuşit ANI prin intermediul unui proces intentat împotriva veşnicului Edil.

 

Procesul a fost deschis de către ANI în luna mai a anului 2014, atunci când s-a stabilit că Gheorghe Feieş se aflat în stare de incompatibilitate vreme de aproape cinci ani de zile. Acesta a ocupat simultan funcţia de edil al oraşului Sebiş şi funcţia de administrator al unei societăţi comerciale încălcând astfel dispoziţia Legii nr. 161 din anul 2003.

 

Gheorghe Feieş nu a fost de acord cu acuzaţiile care i-au fost aduse aşa că a atacat în repetate rânduri decizia ANI. Prima oară Curtea de Apel Timișoara, a respins contestaţia edilului care mai apoi a făcut recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a României.

 

După îndelungi termene, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a luat hotărârea miercuri, 17 ianuarie 2018, de a respinge recursul lui Gheorghe Feieş şi a menţine starea de incompatibilitate, drept urmare, edilul este declarat incompatibil.


"Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a luat hotărârea de a respinge recursul declarat de reclamantul Feieş Gheorghe Petru împotriva sentinţei civile nr. 234 din 25 septembrie 2014 pronunţate de Curtea de Apel Timişoara - Secţia contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat", se arată în decizia ICCJ.

 

Hotărârea ÎCCJ îl obligă pe Gheorghe Feieş să pună capăt unuia dintre cele mai lungi cariere de primar din România şi vine totodată la pachet cu restricţia de a ocupa o funcţie publică pe o perioadă de trei ani de zile. După ce va pleca de la conducerea oraşului Sebiş, atribuţiile edilului vor fi preluate de către actualul viceprimar al oraşului.