Anchetă OLAF la Sântana! Mai multe angajate ale Primăriei, suspectate că au deturnat fonduri europene

Data publicare: Joi, 18 Ianuarie, 2018 Total: 1684 accesari

Anchetă OLAF la Sântana! Mai multe angajate ale Primăriei, suspectate că au deturnat fonduri europene

Inspectorii Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF) au demarat miercuri o anchetă care vizează mai multe persoane din Sântana. Aceştia spun că mai multe localnice, printre care angajate ale Primăriei şi rude ale acestora, au beneficiat ilegal de fonduri europene printr-un program destinat femeilor abuzate,  declarând în fals că au fost victime ale soţilor pentru a obţine banii.

 

Potrivit unor surse din cadrul Primariei Sântana, OLAF a solicitat şi primit un birou în clădirea instituţiei, pentru a audia mai multe localnice suspectate că au beneficiat ilegal de fonduri europene prin intermediul programului "Start pentru o nouă viaţă în comunitate", desfăşurat în perioada 2015-2016 şi destinat femeilor abuzate de soţi.


"E adevărat, OLAF a solicitat un birou pentru a audia anumite persoane. Proiectul vizat s-a desfăşurat prin intermediul unui ONG, nu prin intermediul Primariei", a confirmat, pentru News.ro, primarul oraşului, Daniel Tomuţa.


Inspectorii OLAF ar urma să rămână în localitatea Sântana câteva zile, pentru a face audieri. Deocamdată nu s-a vehiculat care ar fi pagubele făcute, urmând ca acest lucru să fie făcut public după finalizarea cercetărilor.


Nu este primul incident de acest fel în judeţul Arad. Un caz similar a fost anchetat de către procuroii arădeni în martie 2016, în comuna Macea. Potrivit unui comunicat de presa remis, la vremea respectivă, de Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad, zeci de femei au declarat în fals că au fost abuzate de soţi, pentru a primi compensaţii financiare prin intermediul unui proiect social cu finanţare europeană.