USR Arad, la raport! Formaţiunea politică a prezentat raportul de activitate politică, pentru ultimul trimestru din 2017

Data publicare: Joi, 18 Ianuarie, 2018 Total: 1154 accesari

USR Arad, la raport! Formaţiunea politică a prezentat raportul de activitate politică, pentru ultimul trimestru din 2017

USR Arad a publicat raportul de activitate pentru ultimul trimestru din anul 2017. Raportul sintetizează principalele activităţi derulate de filiala judeţeană Arad, în perioada lunilor octombrie – decembrie, aferente celui de-al patrulea trimestru al anului 2017.


Parlamentarii arădeni ai USR, au avut luări de cuvânt, au susținut declarații politice, au adresat întrebări și interpelări și au cosemnat numeroase proiecte de legi. Au continuat activitatea în circumscripția locală, participând la dezbaterile publice organizate la cabinetele parlamentare pe teme de interes local si național.


Implicarea la nivel local în acest trimestru a presupus continuarea acțiunilor de dialog cu diverse grupuri locale, prin intermediul dezbaterilor publice organizate la sediul USR Arad. Au fost identificate problemele specifice fiecărui subiect abordat, s-au conturat soluții, urmând ca ele să fie integrate într-un viitor program de guvernare locală a USR Arad.


Pe lângă activităţile mai sus menţionate, organizaţia locală a USR Arad a lansat Biroul Cetățeanului, pentru a veni în sprijinul celor care au o problemă și doresc să adreseze o solicitare autorităților. Totodată au fost propuse diverse soluții la problemele ridicate de cetățeni. USR a continuat campania de extindere, numeroși arădeni alăturându-se organizației. În luna Noiembrie, USR a participat la alegerile parțiale din Bocsig, unde candidatul USR, Teodor Miclăuș, a ocupat locul secund cu 18% din preferinţele cetăţenilor.


La finele anului, USR Arad a demarat o campanie de blocare a inițiativei administrației locale de a majora cu 25% impozitele pe locuințe și teren ale arădenilor, în urma căreia, primarul Gheorghe Falcă a renunțat la majorare.Totodată, USR a făcut demersuri pentru obligarea administrației locale să afișeze salariile din primărie, dar şi pentru respectarea normelor de mediu la amenajarea parcului Eminescu.


Avem o organizație care crește zi de zi prin înscrieri de noi membri. Activitățile noastre sunt tot mai complexe și produc rezultate concrete pentru cetățeni. Am dovedit astfel că munca în echipă reprezintăvarianta corectă, prin punerea în comun a abilităților și a efortului. Doar astfel putem oferi o alternativă performantă, transparentă și eficientă la actuala clasă politică, bazată pe autocrație, manipulare și obediență. Invit arădenii care doresc să ni se alăture să o facă la sediul din strada Dimitrie Bolintineanu, numărul 5, etaj 4, sau la adresa usr.ro/inscriere” a declarat  Vlad Botoș, președinte USR Arad.