Să râdem- să plângem cu Viorica Vasilica Dăncilă. Engleză de baltă şi răspunsuri demne de „noaptea minţii” din partea noului Premier

Data publicare: Miercuri, 17 Ianuarie, 2018 Total: 4151 accesari

Să râdem- să plângem cu Viorica Vasilica Dăncilă. Engleză de baltă şi răspunsuri demne de „noaptea minţii” din partea noului Premier

Viorica Vasilica Dăncilă, proaspăt investită în fruntea Guvernului PSD-ALDE, Preşedintă a grupului PSD din Parlamentul European şi a Organizaţiei de Femei a partidului, s-a remarcat în activitatea sa pe europarlamentar mai mult prin gafele şi intervenţiile demne de un show de STAND UP COMEDY, decât prin activitatea politică.

 

Premierul din Roşiorii de Vede, judeţul Teleorman, a dat un interviu portalului Politico.eu în care s-a eschivat să răspundă unor întrebări simple legate de ultima carte citită, proiectele cu care se mândreşte şi a declarat că nu are niciun model în viaţă. Practic, Viorica Dăncilă nu a răspuns niciunei întrebări deşi s-a arătat de-a dreptul încântată să fie intervievată.

 

Întrebată de către jurnalişti cum şi-ar descrie stilul politic în trei cuvinte, Viorica Dăncilă a enumerat un întreg capitol: „Sunt trei principii care mă conduc în activitatea mea politică, pentru că ele influențează, fără îndoială, ceea ce numiți stilul meu politic. Aceste principii sunt echilibrul, inițiativa și comunicarea, deschiderea spre ideile altor persoane”.

 

Când a venit vorba de cultură şi cartea care a inspirat-o, proaspătul premier al României a dat din colţ în colţ. Deşi putea să spună orice nume al vreunei cărţi, Viorica Dăcilă a declarat : „Îmi place să citesc și încerc să citesc ori de câte ori găsesc timp. Și cred că ceea ce citim, în ansamblu, ne influențează”.

Tot jurnaliştilor europeni, Viorica Dăncilă le-a mai spus că nu are niciun model în viaţă sau în politică: „Am preferat să observ și să studiez realizările persoanelor pe care le-am întâlnit de-a lungul carierei mele, să înțeleg punctele forte și slăbiciunile lor, să învăț din greșelile lor”.

 

Viorica Dăncilă nu pare să ştie nici ce o recomandă în funcţia de premier. Întrebată de către jurnalişti ce calităţi o recomandă pentru şefia Palatului Victoria, Viorica Dăncilă a dat un răspuns halucinant: „Colegii Şi preşedintele partidului au făcut declaraţii în acest sens.

 

 

Pakistanul şi Iranul- state membre U.E.

 

Viorica Vasilica Dăncilă a avut un cuvât de spus şi în ceea ce priveşte ţările din Orientul Mijlociu despre care a spus că sunt ţări membre ale UE. „Bineînțeles că nu încercăm să intervenim în problemele interne ale unui stat membru cum este Iranul sau Pakistanul…”.

 

Dăncilă nu este prietenă bună nici cu engleza iar cu spiritul oratoric, atât de important pentru un politician, nu are nicio treabă. Aceste lucruri sunt mai mult decât evidente într-un discurs susţinut în februarie 2017, în faţa colegilor parlamentari europeni.