Municipiul Arad, sub asediul apelor. Autorităţile locale, nevoite să intervină pe mai multe străzi inundate

Data publicare: Miercuri, 17 Ianuarie, 2018 Total: 1707 accesari

Municipiul Arad, sub asediul apelor. Autorităţile locale, nevoite să intervină pe mai multe străzi inundate

A plouat neîncetat aproape opt ore în Municipiul Arad iar meteorologii au anunţat COD GALBEN de ploi şi o cădere de 36 l- mp, mult peste media anuală.

 

Cantitate enormă de apă, provenită din precipitaţii a cauzat deja blocaje în cele mai problematice zone ale Aradului astfel că în mai multe zone din oraş, canalizarea pluvială cu greu mai face faţă iar în unele zone din oraş apa a inundat porţiuni mari de drum.

 

În cartierul Micalaca, zona Gemi a fost complet inundată pe albele sensuri de mers. Echipajele de la Compania de Apă-Canal au intervenit la faţa locului cu pompe de mare putere pentru a seca lacul format în zonă în timp ce echipajele Poliţiei Locale dirijează conducătorii auto pe rute alternative.









Probleme sunt şi pe Strada Pompei, cea care face legătura între podul de peste Mureş din Micalaca şi cartierul Sânnicolau Mic. Aceasta este blocată pe ambele sensuri iar şoferii care vor să circule spre şi dinscpre Sânnicolau Mic, sunt nevoiţi să înconjoare zona pe ruta Strada Cetăţii- Strada Adam Muller Guttenbrunn.




Zona 700 este şi ea afectată de cantităţile mari de apă căzute în ultimele ore. Oamenii se plâng că  parcările şi şi a trotuarele au fost transformate în adevărate lacuri şi că sunt blocaţi din cauza precipitaţiilor. Şi în acest loc, a fost cerut sprijinul autorităţilor locale, pentru remedierea situaţiei.





Chiar dacă ploile s-au oprit, meteorologii anunţă precipitaţii abundente şi în zilele următoare.


Update ora 15:00

la primele ore ale dimineţii un număr de 50 de angajaţi ai Companiei de Apă Arad, organizaţi în 7 echipe,  au intervenit la nivelul municipiului, cu toate utilajele și pompele din dotarea Regiei, pentru a degaja acumulările de apă. Prioritare au fost zonele care de obicei ridică probleme în condiţii de precipitaţii abundente, iar apoi angajaţii Companiei au răspuns solicitărilor venite din partea cetăţenilor.

        
Direcţia Generală Poliţia Locală din cadrul Primăriei Municipiului Arad a acţionat încă de dimineaţă, concentrând  mai multe echipe de poliţişti locali în special în zonele unde traficul era grav afectat de cumulările mari de precipitaţii. Este vorba bulevardul Nicolae Titulescu, închis pe ambele sensuri, sensul giratoriu din cartierul Sânicolau  şi şoseaua de centura spre cartierul Subcetate. De teama că autovehiculele ar putea rămâne blocate în trafic, poliţiştii locali au decis să restricţioneze traficul în zonele respective, oferind variante ocolitoare.