Trei tineri dintre care doi minori, din localitatea Vinga, arestaţi după ce au golit o locuinţă

Data publicare: Marti, 16 Ianuarie, 2018 Total: 4343 accesari

Trei tineri dintre care doi minori, din localitatea Vinga, arestaţi după ce au golit o locuinţă

Polițiștii Secției nr. 1 Rurală Arad, împreună cu cei ai Poliției Comunale Vinga cercetează trei tineri pentru furt calificat.

 

Cei trei, un tânăr de 21 de ani și doi minori, de 16 și 17 ani, din localitatea Vinga, sunt traşi la răspundere după ce oamenii legii au constatat că  în perioada 05-12 ianuarie, au golit efectiv o casă.

 

Profitând de faptul că proprietarii sunt plecaţi, iar imobilul este nelocuit, cei trei tineri infractori au pătruns în locuinţă prin forțarea ușii, în repetate rânduri, de unde au sustras bunuri electrocasnice, covoare, articole vestimentare, trofee de vânătoare și alte bunuri. Întreaga pradă culeasă din locuinţă a fost valorificată apoi, cei trei vânzând totul unor persoane de pe raza localității care nu aveau habar că bunurile sunt furate.

 

Prejudiciul cauzat prin comiterea faptei este estimat la aproximativ 4.000 de lei şi  a fost recuperat de oamenii legii. Pe numele celor în cauză, poliţiştii au întocmit dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, în formă continuată.

 

În baza probatoriului administrat, polițiștii au dispus reținerea celor trei tineri, urmând a fi prezentați magistraților Judecătoriei Arad cu propunere de arestare preventivă.

         

Polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale a celor trei tineri.