Mihai Fifor, pregătit la Universitatea lui George Soros, propus premier interimar al României de către PSD

Data publicare: Marti, 16 Ianuarie, 2018 Total: 1751 accesari

Mihai Fifor, pregătit la Universitatea lui George Soros, propus premier interimar al României de către PSD

Senatorul PSD de Arad a fost propus de către PSD, premier interimar, după plecarea lui Mihai Tudose, de la palatului Victoria.

 

Anunţul a fost făcut chiar de către preşedintele României, Klaus Iohannis, prin intermediul unei conferinţe de presă, susţinută la Palatul Cotroceni, marţi, începând cu ora 13:30.

 

Mihai Tudose a demisionat din funcţia de prim-ministru  luni seara, după ce Comitetul Executiv al PSD i-a retras sprijinul politic. Acesta a înmânat personal demisia Preşedintelui ţării, marţi dimineaţa.

 

Mihai Fifor, are toate şansele să fie numit chiar şi premier cu funcţii depline. Acesta a ajuns senator de Arad după ce a fost alungat din sânul organizaţiei PSD Dolj, organizaţie  condusă de Lia Olguţa Vasilescu.

 

În vârstă de 47 de ani, Mihai Fifor este divorţat şi a ocupat mai multe funcţii publice, în urma numirilor politice. Este de profesie filosof şi pentru o bună perioadă de timp a fost numit directorul Muzeului Satului din Craiova, acolo unde presa locală spune că a dat mai multe tunuri financiare.

 

În Guvernul Tudose, Mihai Fifor, cunoscut ca un apropiat al lui Liviu Dragnea, a condus Ministerul Apărării vreme de câteva luni, după ce în  iunie 2017 fusese numit şef la Ministerul Economiei.

 

Absolvent de filosofie si cu doctorat în antropologie socială, el a fost refuzat de preşedintele Iohannis în 2015, cand premierul de atunci Victor Ponta l-a propus ca ministru al Transporturilor. El a absolvit în 2009 cursul "Securitate şi buna guvernare" la Colegiul Naţional de Apărare, precum şi Colegiul Naţional de Afaceri Interne.

 

Un element destul de interesant legat de cariera şi pregătirea posibilului prim ministru interimar propus de către PSD, este faptul că acesta a participat la mai multe stagii de pregătire în cadrul Universităţii Central-Europeane de la Budapesta, Finanţată de miliardarul american de origine maghiară George Soros, cel despre care PSD spune că finanţează structuri din aşa numitul stat paralel, pentru a destabiliza România.