Cum a reuşit PSD să facă România de râs, în faţa întregii lumi. Premierul Japoniei trebuia să se întâlnească astăzi cu Mihai Tudose!

Data publicare: Marti, 16 Ianuarie, 2018 Total: 2114 accesari

Cum a reuşit PSD să facă  România de râs, în faţa întregii lumi. Premierul Japoniei trebuia să se întâlnească astăzi cu Mihai Tudose!

Situaţie fără precedent cauzată de PSD condus de Liviu Dragnea, care şi-a "sinucis" al doilea Guvern într-un an de zile de când a ajuns la putere, având o majoritate mai mult decât confortabilă în Parlament.

 

Comitetul Executiv al PSD a decis retragerea sprijinului pentru Mihai Tudose, deci brăileanul şi-a anunţat demisia în secunda doi. Numai că lucrurile nu sunt atât de simple iar războiul din interiorul PSD aruncă România într-o situaţie de neconceput, specifică ţărilor din lumea a 3-a, aflate la mâna unor dictatori sau a unor grupuri de interese de tip mafiot care se luptă pentru supremaţie.

 

Imediat după anunţul demisiei deja fostului premier Mihai Tudose, luni, undeva la primele ore ale nopţii,  în presă s-a vehiculat posibilitatea ca interimatul Guvernului României să fie preluat de către un apropiat al lui Liviu Dragnea din zona "cenuşie" a politicii româneşti. Paul Stănescu, parlamentar de Olt care a terminat facultatea de Agronomie din Craiova la Fără Frecvenţă, prin metode "tradiţionale" aşa cum chiar el nuanţează, în timp ce lucra ca şi tractorist.

 

Liviu Dragnea ar urma să meargă pentru a treia oară în faţa preşedintelui Klaus Iohannis, cu o propunere de premier, de data aceasta interimar însă preşedintele României strâmbă din nas şi a lăsat să se înţeleagă că nu acceptă un interimat, deci varianta tractoristului în fruntea Guvernului ar putea cădea.


Pentru preluarea portofoliului de prim-ministru favorit este Mihai Fifor, senatorul doljean gonit la Arad de Olguţa Vasilescu şi ajuns între timp, ministru al apărării însă pentru a merge cu această propunere în faţa preşedintelui, PSD-iştii din întreaga ţară trebuie să îşi dea acordul iar apoi, în zilele viitoare, propunerea să fie acceptată şi de către Klaus Iohannis.

 

Numai că până se joacă PSD de-a schimbatul premierului, România este onorată să primească, marţi, 16 ianuarie, prima vizită a unui lider Nipon. Shinzo Abe, primul ministru al Japoniei, soseşte în România într-o vizită de lucru în care ar fi trebuit să se întâlnească cu omologul său român, demisionarul-demis, Mihai Tudose.

 

Oficialul din ţara Soarelui Răsare este însoţit de o armată de oameni de afaceri- cei mai importanţi din Japonia, sosiţi la Bucureşti pentru a prospecta posibilităţi de a investi în ţara noastră, despre care până astăzi, ştiau că este o oază de stabilitate politică în zona Europei de Est. Afaceriştii niponi ar fi urmat să stea de vorbă cu miniştrii cabinetului Tudose despre oportunităţile pe care le oferă România.

 

Numai că jocurile de culise ale PSD fac ca premierul Nipon şi armata de posibili investitori să fie lăsaţi cu ochii în soare, că tot vin din Ţara Soarelui Răsare. Uşile Palatului Victoria rămân ferecate în faţa delegaţiei japoneze iar PSD, dă din colţ în colţ pentru a scoate din joben un nou premier- carne de tun, care să după programul de guvernare mai departe, încă şase luni de zile. Nici Tudose nu îi va aştepta pe japonezi şi nici timp de a instala un nou premier, nu există astfel că PSD reuşeşte din nou să facă România de "mândră minune" în faţa reprezentantului unuia dintre cele mai puternice state ale lumii.

 

Situaţia ar putea fi salvată de către preşedintele ţării, Klaus Iohannis, care a anunţat că îl va primi pe premierul Nipon şi întreaga delegaţie, la Palatul Cotroceni, începând cu ora 16:00 însă, să nu uităm că Shinzo Abe a sosit în România pentru a se vedea cu omologul său, primul ministru al României care... tocmai şi-a făcut Sepuku.




Bogdan Băluţă