Sfârşit de săptămână plin de evenimente pentru poliţiştii Brigăzii Rutiere din Arad

Data publicare: Luni, 15 Ianuarie, 2018 Total: 1393 accesari

Sfârşit de săptămână plin de evenimente pentru poliţiştii Brigăzii Rutiere din Arad

Sfârşit de săptămână plin de evenimente pentru polițiștii rutieri din Arad. Aceştia au depistat în trafic mai multe persoane care au săvârșit infracțiuni la regimul circulației rutiere.

           

Astfel, au fost depistați pe șoselele arădene conducând autoturisme fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule: pe D.N.79, pe raza localității Sântana, un bărbat de 45 de ani din Șimand și un bărbat de 36 de ani, din Sântana,  pe raza localității Pâncota, un bărbat de 44 de ani din Macea, iar pe raza localității Beliu, un bărbat de 28 de ani, din Cermei.

           

În cazul celor mai sus depistați, au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism fără a deține permis de conducere.

           

În cadrul activităților desfășurate în trafic, pe linie rutieră, au mai fost depistați conducători auto care, fie conduceau autoturisme neînmatriculate, fie se aflau sub influența alcoolului. În acest sens, duminică, la data de 14 ianuarie, pe raza localității Pâncota a fost depistat un tânâr de 21 de ani din Seleuș, în timp ce conducea un autoturism având numerele de înmatriculare provizorii cu valabilitatea expirată din 12 ianuarie și fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și  un tânăr de 26 de ani, în timp ce conducea un autovehicul neînmatriculat.

           

Totodată, poliţiştii au depistat în trafic doi bărbaţi care s-au urcat la volan sub influența alcoolului. Aceştia au fost opriţi pe Bulevardul Revoluției din municipiu, în urma filtrelor realizate de către poliţişti. Cei doi, un bărbat de 74 de ani, cetățean italian, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,56 mg./l. alcool pur în aerul expirat și un bărbat de 46 de ani, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,91 mg./l. alcool pur în aerul expirat, au rămas pe loc fără carnet.

 

Conform procedurii, în cazul celor doi bărbați depistați sub influența alcoolului, s-a dispus recoltarea de probe biologice la cea mai apropiată unitate spitalicească, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

           

Pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism neînamtriculat, respectiv conducere sub influența alcoolului.



Pentru neregulile constatate, numai în ultimele 24 de ore, poliţiştii au aplicat 200 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 88.000 de lei.


Dintre acestea, 77 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 123 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice.


De asemenea, au fost reţinute 10 permise de conducere și 4 certificate de înmatriculare.