Investiţie americană uriaşă în Transilvania. Ce plănuiesc americanii să construiască?

Data publicare: Duminica, 14 Ianuarie, 2018 Total: 2160 accesari

Investiţie americană uriaşă în Transilvania. Ce plănuiesc americanii să construiască?

Un gigant american plănuiește investiții masive în România. Acesta a semnat, la începutul acestui an, un memorandum de înţelegere cu o companie românească, prin care se va implica în resurse naturale, energie şi agricultură. Compania nu se află la prima investiție în țara noastră. PHI Group a mai achiziţionat o companie de construcţii din Sibiu şi o companie agricolă din Timiş.

 

Conform celor de la  economica.net, gigantul vrea să construiască, în Transilvania, un parc industrial, o centrală energetică şi o seră ce se va întinde pe 10 hectare.

 

Compania românească nu este nominalizată în comunicatul companiei americane. Conform memorandumului, cele două companii vor forma, până la finele lunii ianuarie, un joint venture. Centrala va avea o putere de 50 MW şi va fi alimentată cu gaze naturale, iar serele vor fi destinate agriculturii organice ăi plantelor medicinale. Proiectele vor fi finanţate de un fond de investiţii al companiei ce va fi înfiinţat în Luxemburg în primul trimestru al anului, precum şi de o serie de bănci europene, precizează un comunicat al companiei.