Un turist de 19 ani din Arad, a provocat un accident mortal în localitatea Vârtop

Data publicare: Sambata, 13 Ianuarie, 2018 Total: 1950 accesari

Un turist de 19 ani din Arad, a provocat un accident mortal în localitatea Vârtop

Un tânăr de 19 ani din localitatea arădeană Fântânele, care se afla în vacanţă la munte, a provocat un accident cumplit în urma căruia o persoană a decedat.

 

Totul s-a întâmplat vineri după-amiază, în jurul orei 13:00, în localitatea Vârtop, la limita judeţelor Bihor şi Alba,  acolo unde tânărul arădean se aflaîn vacanţă.  Deşi nu avea prea multă experienţă în ale şofatului, băiatul de 19 ani a tras prea tare de acceleraţia vehiculului ATV pe care îl conducea, fără să ţină cont că se apropie de o curbă semnalizată prin marcaj rutier, a derapat şi a acroşat un bărbat de 63 de ani, care îşi plimba câinele pe marginea drumului, după care s-a răsturnat într-o râpă.


După aproximativ 40 de minute de la producerea incidentului, la faţa locului a sosit o primă ambulanţă urmată de o a doua care a ajuns la o oră după incident. Medicii au acordat primul ajutor răniţilor însă pentru victima  lovită de ATV a fost prea târziu. Multiplele răni suferite, atât din cauza impactului cu vehiculul dar şi din cauza căzăturii în valea care mărgineşte DN75, au fost incompatibile cu viaţa.


Bărbatul decedat în accident era angajat al primăriei Abrud şi se afla în vacanţă la munte. Fiind grav rănit în accident, şi-a dat ultima suflare în mâinile medicilor care încercau să îl stabilizeze, pentru a-l transporta la spital.

 

Vineri, 12 ianuarie, la ora 13.10, un tânăr în vârstă de 19 ani, din comuna Fântânele, judeţul Arad, în timp ce conducea un ATV pe FN 75, pe direcţia Nucet-Arieşeni, în satul de vacanţă Vârtop, într-o curbă la stânga, semnalizată prin indicator, a acroşat un bărbat în vârstă de 63 de ani, din Abrud, care se deplasa pe carosabil, în aceeaşi direcţie. Ulterior, atât ATV-ul şi conducătorul acestuia, cât şi pietonul s-au răsurnat într-o râpă”, au precizat reprezentanţii IPJ Bihor.

 

Tânărul de 19 ani din localitatea Fântânele, care a provocat întregul incident, este acum cercetat pentru omor din culpă. Poliţiştii bihoreni continuă cercetările pentru a stabili exact înprejurările în care s-a produs accidentul.