Autorii triplei spargeri de la şcoala şi grădiniţa din Nădab au ajuns pe mâna poliţiei!

Data publicare: Vineri, 12 Ianuarie, 2018 Total: 1453 accesari

Autorii triplei spargeri de la şcoala şi grădiniţa din Nădab au ajuns pe mâna poliţiei!

Doi tineri de 18 şii 22 de ani, din Nădab, s-au întors la gradiniţă şi la şcoala din localitate însă nu pentru a  se deprinde cu bunele învăţături, ci pentru a da spargeri. Aceştia au reuşit să intre prin efracţie de trei ori, inainte să ajungă pe mâinile poliţiştilor.

 

Potrivit poliţiştilor care cercetează cazul, cei doi tineri ar fi intrat prin efracţie într-o clădire a unităţii de învăţământ din localitate, în noaptea de 5 ianuarie. Până să pună mâna pe ceva, sistemul de alarmă al şcolii s-a declanşat, astfel că cei doi nu au reuşit să sustragă nimic din unitatea de învăţământ. Singura pagubă făcută de cei doi a fost geamul spart- metodă folosită în alte două spargeri.


În urma cercetărilor efectuate de către poliţiştii din Chişineu Criş, s-a stabilit că aceiaşi tineri sunt autorii altor două spargeri, petrecute la finalul anului 2017, în noaptea de 26 spre 27 decembrie, şi rămase cu autor necunoscut. Atunci, tinerii de 22 și 18 ani, ambii din Nădab, ar fi pătruns într-o grădiniță de pe raza aceleiași localități, spărgând un geam, de unde ar fi sustras un CD player. Nemulţumiţi de pradă, tinerii infractori s-au îndreptat spre şcoală acolo unde, prin aceeași metodă, ar fi pătruns în interior de unde ar fi sustras două monitoare, o unitate centrală, o tastatură și un mouse.

 


Pe numele celor doi au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat în formă continuată și tentativă de furt calificat.