Cabinele telefonice vor dispărea din peisajul arădean

Data publicare: Vineri, 12 Ianuarie, 2018 Total: 1382 accesari

Cabinele telefonice vor dispărea din peisajul arădean

Deşi foarte utile în urmă cu câţiva ani, cabinele telefonice amplasate pe domeniul public în municipiul Arad, şi-au pierdut utilitatea în prezent. Avalanşa de telefoane mobile de pe piaţă, evoluţia tehnologiei şi infrastructura care s-a dezvoltat în domeniul telecomunicaţiei au aruncat bătrâna cabină telefonică într-un con de umbră.

 

Dacă în urmă cu 10- 15 ani, pentru mulţi locuitori ai Aradului, telefonul mobil era un lux iar alternativa era reprezentată de cabinele telefonice amplasate peste tot în oraş, astăzi folosirea unui telefon public pe bază de cartelă este practic inposibilă. Vechile cartele telefonice au fost scoase de pe piaţă iar telefoanele publice au fost  fie vandalizate, fie scoase din uz.

 

Pentru că nu sunt profitabile iar întreţinerea lor costă foarte mult, compania de care aparţin a renunţat să investească bani în ele astfel că ceea ce în urmă cu mai bine de 10 ani reprezenta un element de modernism, astăzi reprezintă un adevărat pericol pentru arădeni, cabinele telefonice transformându-se în adevărate pubele de gunoi, care nu fac altceva decât să completeze tabloul şi aşa dezolant în care de multe ori, ne aflăm.

 

Din acest motiv, Primăria Municipiului Arad a luat hotărârea ca aceste cabine telefonice să dispară de pe domeniul public. Potrivit informaţiilor noastre, iniţiativa aparţine primarului Gheorghe Falcă, cel care joi, a luat legătura cu directorul Romtelecom Arad. Oficialul companiei telefonice a dat asigurări că întreaga reţea de telefonie publică  amplasată pe domeniul public în Arad, va dispărea până cel târziu la finalul anului în curs.

 

Anunţul dispariţiei cabinelor telefonice de pe domeniul public a fost confirmat vineri, chiar de către primarul Gheorghe Falcă, într-o conversaţie avută cu arădenii, pe o reţea de socializare.

 

În municipiul Arad sunt amplasate aproximativ 40 de cabine telefonice dintre care 9 sunt amplasate pe Bulevardul Revoluţiei. Chiar dacă firma care se ocupă de salubrizarea oraşului, adună mizeria şi din interiorul cabinelor telefonice, acestea sunt umplute în cel mai scurt timp cu gunoaie sau afise publicitare, pierzându-şi în totalitate funcţia iniţială, aceea de a deservi arădenii.