Gheorghe Falcă face anunţul aşteptat de toti arădenii: Impozitele locale rămân la nivelul anului 2015!

Data publicare: Vineri, 12 Ianuarie, 2018 Total: 5084 accesari

Gheorghe Falcă face anunţul aşteptat de toti arădenii: Impozitele locale rămân la nivelul anului 2015!

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a făcut vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, anunţul aşteptat de toti arădenii. Potrivit edilului Aradului, impozitele nu numai că nu vor creşte, dar vor stagna la nivelul anului 2015. Afirmaţiile au fost făcute publice atât în faţa presei cât şi prin intermediul opţiunii LIVE, pe site-ul de socializare Facebook şi a fost urmărită în timp real de peste 1000 de arădeni. 

 

Propunerea primarului de a menţine acelaşi nivel de împozitare pentru apartamente şi clădiri, ca şi cel de acum trei ani, va fi supusă votului în Consiliul Local Municipal, urmând ca aleşii locali să îşi dea acordul pentru această hotărâre. Mai mult, Gheorghe Falcă dezminte informaţiile apărute în presa locală conform cărora, creşterea impozitelor ar fi un lucru iminent şi spune că la nivel de administraţie locală s-a pus în discuţie majorarea a două impozite, fără ca aceste discuţii să fie concretizate.

 

Conferinţa de presă de vineri, vine în contextul în care USR Arad a făcut demersuri la cel mai înalt nivel pentru a împiedica creşterea impozitelor în municipiul Arad, chiar dacă aceste majorări au fost simple ipoteze pentru consolidarea bugetului local pentru anul 2018, sărăcit de decizia Guvernului de menţine aceeaşi cotă de repartizare a veniturilor din impozitul pe profit, primăriilor.

 

Odată nu dezminţirea zvonurilor legate de creşterea impozitelor, Gheorghe Falcă a lansat şi o provocare parlamentarilor USR Arad: Demararea unei noi campanii  pentru ca Aradul să primească de la Guvern cei 2,5 milioane de euro pentru stadionul UTA, pe care Compania Naţională de Investiţii i-a aprobat fără să aloce banii. Edilul Aradului a declarat că apreciază implicarea USR Arad în administraţia locală şi ceea ce priveşte banii Aradului, drept urmare, un nou demers, de această dată, pentru stadionul UTA, ar fi binevenit.

 

Mingea este acum în terenul USR Arad care, în mod normal ar trebui să răspundă într-un fel sau altul, provocării primarului, de a se implica în atragerea de fonduri deja aprobate, pentru Arad.