Mihai Tudose, atac furibund la adresa liderului Liviu Dragnea şi a ministrului de interne, Carmen Dan

Data publicare: Joi, 11 Ianuarie, 2018 Total: 1558 accesari

Mihai Tudose, atac furibund la adresa liderului Liviu Dragnea şi a ministrului de interne, Carmen Dan

Invitat în cadrul unei emisiuni televizate pe postul Antena 3, premierul României, Mihai Tudose a comentat situaţia actuală din cadrul MAI, generată de scandalul mediatic în care un poliţist de la brigada rutieră a abuzat sexual mai multe persoane, printre care şi minori.

 

Potrivit primului ministru, singura persoană care ar trebui să îşi dea demisia este chiar ministrul de interne, Carmen Dan. Tudose a făcut o serie de afirmaţii care lasă de înţeles că există un adevărat război întern în PSD, între tabăra sa şi tabăra lui Liviu Dragnea.

 

 

"Un ministru de Interne care își permite să mă mintă așa... nu mai am ce să lucrez cu ea.(...) Cred că dacă va fi lăsată, își va da demisia".

Altfel spus, premierul a lăsat să se înţeleagă că ministrul Carmen Dan nu mai are ce căuta în Guvern, dar nu o lasă Dragnea să-și dea demisia!

În câteva fraze, Tudose i-a desființat și pe Carmen Dan  pe care a numit-o mincinoasă, și pe Dragnea, acuzat că ar fi protectorul mincinoasei.

 

"Am solicitat un raport azi-dimineață, a venit cu el domnul Despescu (șeful Poliției Române). Lucrurile sunt complicate.

(...) Colegii de tură care nu și-au recunoscut colegul (pedofilul) și șefii ierarhici care ar fi trebuit să știe că a mai fost cercetat - ăștia trebuiau dați afară primii. Dăm afară șeful Poliției?! Nu am spus că nu accept demiterea sa, dar să vedem întâi cu ce vine. Nu poți să-l acuzi pe șeful Poliției că nu a știut că la secția cutare are un dosar.

Demiterea șefului de la Omoruri, care înțeleg că e un polițist extraordinar, iar mi se pare un pic exagerată. De ce nu (pe) cel de la Circulație? De ce nu a plecat acasă un consilier al doamnei ministru care a fost coleg 7 ani cu el (cu pedofilul)?

Aveam o propunere de înlocuire (chestorul Cătălin Ioniță). Am aflat că propunerea nu dorește acea funcție, o refuză. Deci, nu puteam să demit pe cineva și să las Poliția necondusă exact în acest moment.


Vă divulg un lucru și supărarea pe doamna ministru: am întrebat-o dacă e adevărat, mi-a spus că omul își dorește funcția. L-am sunat pe domnul chestor să-l întreb eu. Am insistat: În momentul acela am spus că un ministru de Interne care își permite să mă mintă așa... nu mai am ce să lucrez cu ea.

Mi-a spus că e dispusă să își dea demisia, i-am spus că o accept dacă o dă. Cred că dacă va fi lăsată, își va da demisia" a declarat Mihai Tudose, pentru postul de televiziune Antena 3.

 

 

Declaraţiile premierului Tudose în care o desfiinţează pe Carmen Dan, vin în contextul în care la începutul săptămânii, liderii PSD din teritoriu s-au adunat pentru a discuta o eventuală restructurare a Guvernului, prin care tabăra Dragnea ar pierde câţiva miniştrii în guvernul condus de Mihai Tudose.

Gurile rele din PSD spun că în partid se prefigurează două tabere, cea a premierului care vrea să iasă de sub influenţa liderului PSD, Liviu Dragnea, şi cea a liderului de la Teleorman care încearcă să îl înlocuiască pe Mihai Tudose din fruntea executivului.