Piedici pentru Aeroportul Internaţional Arad, din partea TAROM. Va interveni Adrian Todor pentru rezolvarea problemelor?

Data publicare: Marti, 09 Ianuarie, 2018 Total: 1556 accesari

Piedici pentru Aeroportul Internaţional Arad, din partea TAROM. Va interveni Adrian Todor pentru rezolvarea problemelor?

Prestige Tours Internaţional, tour – operator de top, cu 28 de ani de activitate neîntreruptă pe piaţa turistică românească, a anunţat că va continua şi în 2018 să opereze plecări din Arad spre Antalya şi retur. Zborul charter va funcţiona săptămânal, în fiecare vineri, în perioada 1 iunie – 21 septembrie, cu o aeronavă AIRBUS A321, având o capacitate de 216 locuri.

 

Deşi Prestige Tours Internaţional şi-a dorit o extindere a serviciilor turistice pentru arădeni, a fost refuzat de TAROM, compania de stat a României, aflată în subordinea Guvernului.

 

Compania TAROM  nu a dat curs solicitării de a porni o cursă de la Arad, nici măcar un avion închiriat în regim charter, deși a fost contactată în repetate rânduri atât de Consiliul Județean Arad, de Aeroportul Internaţional Arad, cât şi de Prestige Tours.

 

Am făcut o treabă foarte bună la Arad, unde am fost primiţi cu braţele deschise. Vom continua colaborarea şi în anii următori, dar nu este suficient să lucrăm numai pentru sezonul de vară. Am insistat la TAROM să primim aeronavă cu şedere în Arad pentru a oferi mai multe zboruri arădenilor, însă nu am găsit susţinere. De la Bucureşti şi Suceava avem destinaţii noi spre Bodrum şi Iordania, şi ne dorim acelaşi lucru şi pentru Arad. Curse TAROM spre şi dinspre Arad ar însemna extinderea paletei noastre de oferte, nu doar spre Antalya, ci şi spre alte destinaţii aşa cum au Bucureştiul şi Suceava, a declarat Mustafa Kadiroglu, preşedinte CALY Group.

 

Anul trecut,  11.000 de pasageri au zburat din şi spre aeroportul Internaţiuonal Arad, fapt ce a determinat compania Prestige Tour,  după un an de probă, să  revină la Arad,mențineând zborurile și pentru sezonul 2018-2019. 

 

 

Salvarea ar putea veni de deputatul PSD, Adrian Todor!

 

Compania TAROM este condusă din 29 noiembrie 2017, de constănţeanca Elena Vlad, o apropiată a liderului PSD,  Liviu Dragnea care până nu demult era membru în Consiliul de Administraţie al companiei Confort Urban, care administrează drumurile publice si parcările din oraşul Constanţa.

 

Ţinând cont de faptul că deputatul arădean Adrian Todor şi-a arătat interesul faţă de activitatea Aeroportului Internaţional Arad, dar şi de faptul că acesta este coleg de partid cu preşedintele Colegiului Director al TAROM, Elena Vlad, ambii beneficiind de susţinere guvernamentală, aeroportul Arad ar putea beneficia de un eventual lobby făcut de către deputat şi întreaga echipă PSD Arad, pentru obţinerea de noi curse.

 

Adrian Todor a criticat zilele trecute, în termeni duri Consiliul Judeţean Arad, pentru ceea ce numea "lipsa de viziune pentru gaura neagră numită Aeroportul Internaţional Arad", astfel că acum, deputatul PSD are o bună oportunitate de a doveni că subiectul aeroportului nu este doar un tertip politicianist pentru a câştiga capital de imagine, ci o problemă în care să se implice activ, având de partea sa toate frâiele necesare obţinerii unoi noi curse, dealtfel cerute de către operatorul privat.