ZERO interes faţă de Arad şi arădeni. Consilierii PSD sunt încă în vacanţă şi au chiulit în masă de la prima şedinţă a CLM din 2018

Data publicare: Marti, 09 Ianuarie, 2018 Total: 1327 accesari

ZERO interes faţă de Arad şi arădeni.  Consilierii PSD sunt încă în vacanţă şi au chiulit în masă de la prima şedinţă a CLM din 2018

Anul a început în forţă, în politica arădeană, printr-o serie de acuzaţii şi schimburi de replici tăioase între PSD Arad şi reprezentanţii CJA. Totuşi, nu toţi politicienii au acelaşi elan la ]nceput de an. La municipiu, apele tulburi ale politicii sunt mai calme ca niciodată iar unii dintre consilieri par că nici nu au revenit din vacanţa de sărbători.


În şedinţa de marţi, în care au fost supuse votului proiecte importante pentru Arad, cu precădere în domeniul sănătăţii, consilierii PSD au absentat. Nici încălzirea termică-subiect arzător pe ordinea de zi, nici reabilitatrea Spitalului Municipal Arad nu au fost subiecte îndeajuns de interesante încât să îi facă pe consilierii PSD să se prezinte la muncă astfel că sala Ferdinand a fost aproape goală.

Singurii care au arătat interes faţă de proiectele aradului au fost aleşii locali ai PNL, consilierii UDMR, independentul Marin Lupaş, în timp ce singurii cu chef de muncă din partea PSD, au fost doar Gheorghe Furău şi Flavius Filip care, în lipsa colegilor de partid sau a liderului de grup, s-au văzut dezorientaţi şi puşi în situaţia de a nu şti dacă să voteze PRO sau ÎMPOTRIVA proiectelor pentru Arad.


Prezenţa celor doi consilieri PSD în cadrul şedinţei CLM de marţi denotă faptul că absenteismul social-democraţilor nu a fost o acţiune politică de boicot, organizată la nivel de partid ci doar o lipsă crasă de interes din partea PSD Arad, faţă de Arad şi faţă de arădeni.


Absenteismul în masă a consilierilor PSD a fost "taxat" după şedinţă de către viceprimarul municipiului Arad, Călin Bibarţ.


„La prima ședință CLM din 2018 cei din PSD nu s-au obosit nici măcar să își facă datoria de a participa, semn că proiectele municipiului nu prezintă interes pentru ei.


Pe ordinea de zi au fost supuse votului proiecte importante pentru Arad, cum ar fi cel privind  încălzirea termică, unde municipalitatea a alocat peste 6 milioane lei. Un alt proiect de interes pentru arădeni a fost cel referitor la sistemul sanitar arădean. Din bugetul arădenilor au fost acordați 760 mii lei pentru reabilitarea acoperișului corpului vechi a Spitalului Municipal, pentru blocul operator de Urologie din același corp de clădire au fost alocați peste 2.7 milioane lei, iar pentru secția de ORL și Oftalmologie din corpul vechi, au fost alocați 1.6 milioane lei.


Cu toate că aceste fonduri ar fi trebuit să vină de la Guvernul PSD, banii au fost acordați din bugetul municipiului pentru sănătatea arădenilor.


Aceste alocări din bugetul local sunt un semn clar și evident al faptului că administrația locală este preocupată de bunăstarea arădenilor și soluționează problemele pregnante cu care aceștia se confruntă, spre deosebire de guvernanții PSD și parlamentarii PSD de Arad care nu fac niciun demers pentru orașul nostru, nu acordă bani, sprijin sau vreun ajutor.


Consider că este inadmisibil pentru orice ales al arădenilor, indiferent de culoarea politică, să nu își dea interesul pentru problemele de bază ale oamenilor, încălzire și sănătate. Din nefericire consilierilor PSD, în frunte cu liderul grupului, Vărcuș continuă să demonstreze că nu le pasă dacă arădenii trăiesc în frig, nu sunt interesați dacă aceștia beneficiază sau nu de condiții optime în spitalele din municipiu”
a declarat viceprimarul Aradului, Călin Bibarț pentru Ghidul Arădean.