Fugari din toate partidele uniti-vă! În ALDE Arad

Data publicare: Marti, 09 Ianuarie, 2018 Total: 2472 accesari

Fugari din toate partidele uniti-vă! În ALDE Arad

Eusebiu Pistru, proaspăt „transferat” de la PNL la ALDE şi instalat preşedinte de filială, şi-a prezentat în prima conferinţă de presă din noul an, ultimele transferuri pe piaţa politică din Arad.

Numele greu care a fost şi instalat ca şi preşedinte interimar la organizaţia municipală este nimeni altul decât fostul deputat Ion Scheau, prezentat ca om politic cu mare experienţă, şi chiar are, este la al 5-lea partid în 5 ani, o adevărată performanţă am putea spune. Intrat ca şi deputat în parlamentul României în 2012 sub steagul PP-DD, a trecut şi pe la PSD, apoi PDL, a făcut parte şi din noul PNL ca acum să ajungă la ALDE. Unicul partid la care încă nu a ajuns este UDMR, dar ...mai este timp.

 

Înţelegem că e bătaie mare la înscrieri în ALDE, am auzit că s-ar cam sta la coadă, cum se stătea la carne pe vremea împuşcatului. Sediul ALDE e luat cu asalt şi ai nevoie de pile să prinzi o adeziune, şi acum, la nivel naţional se pregăteşte ca pe vremea lui Ponta încă o perioadă liberă de transferuri de transferuri de primari, astfel aceştia şi-ar pierde mandatele de primari în cazul în care ar pleca la alt partid.

 

Revenind la Ion Scheau, înţelegem că unul din obiectivele principale ale acestuia este să „creioneze profilul candidatului la Primăria Arad”, şi spunem noi, nu doar creionarea profilului, ci şi desemnarea candidatului, iar feelingul nostru este că deja se şi ştie cine va fi: se va desemna pe sine însuşi candidat. Gurile rele din zonă cel puţin asta spun, că Ioan Scheau îşi doreşte .....rămâne de văzut dacă şi „puteşte”.

Deşi Ion Şcheau este deja preşedinţe interimar la organizaţia municipală  ALDE, se pare că sufletul i-a rămas la vechiul PNL, profilul de pe reţeaua de socializare Facebook a rămas încă împopoţonat cu siglele noului PNL, semn că Şcheau încă e nostalgic , sau, cine ştie..... o fi ştiind domnia sa ceva ce noi încă doar bănuim.


 

De remarcat este însă un alt aspect la noua poveste din ALDE Arad, pe lângă faptul că acesta tinde tot mai mult să preia ştafeta de partid de fugari de la UNPR, tot ce a fost până acum în ALDE a fost tras pe linie moartă, partidul fiind acaparat de o nouă grupare avândul în frunte pe fostul PDL-ist Eusebiu Pistru, iar Florin Galiş, fostul preşedinte care a preluat tronul de la Mihăiţă Calimente, a fost tras pe linie moartă, i-au dat şi lui un „oscior” şi l-au pus purtător de cuvânt, ca să fie bine să nu fie rău, vorba unui clasic în viaţă.


UPDATE ora 11:00

Proaspătul liberal roşu, Ion Şcheau, s-a autosesizat în urma articolului publicat de Ghidul Arădean şi şi-a schimbat poza de copertă a contului de facebook. Astfel, posterul cu PNL al preşedintelui interimar ALDE Arad, a fost şters, locul lui fiind luat de un poster cu însemnele ALDE.