Ipoteză ŞOC în cazul pedofilului care a abuzat doi minori în lift! Imaginile nu ar putea fi folosite ca probă, potrivit noului Cod Penal

Data publicare: Sambata, 06 Ianuarie, 2018 Total: 3241 accesari

Ipoteză ŞOC în cazul pedofilului care a abuzat doi minori în lift! Imaginile nu ar putea fi folosite ca probă, potrivit noului Cod Penal

Bărbatul căutat de polițiștii Bucureșteni după ce a agresat sexual doi copii într-un lift din Drumul Taberei ar putea scăpa nepedepsit, este ipoteza unui expert criminalist.

 

Pedofilul ar putea scăpa basma curată dacă noile modificări aduse codului penal, adoptate de coaliția PSD-ALDE, ar intra în vigoare în forma propusă de comisia specială formată din aleşii PSD-ALDE.

 

Ipoteza îi aparţine expertului criminalist Dan Antonescu, cel care a declarat pentru televiziunea Digi24 că imaginile surprinse de camera de luat vederi amplasată în lift, nu ar putea fi folosite ca probă, dacă modificările codului penal ar intra în vigoare.


Mai mult, acuzatul ar putea cere să asiste la audierea potenţialilor martori, ceea ce ar reprezenta o posibilă intimidare a acestora.


Doi copii care au fost traumatizați printr-un astfel de gest al unui dezaxat, el ar putea scăpa nepedepsit pentru că legea l-ar putea proteja. Sper ca astfel de modificări să nu se întâmple... Orice informație pe care cineva o deține, dacă e reținută, nu are valoare, trebuie comunicată celor care pot folosi informațiile pentru a-l opri pe acest individ de a mai face astfel de gesturi.

Poliția nu poate face singură totul, are nevoie de ajutor, de informații”, a declarat Dan Antonescu într-o intervenţie televizată.

 

La sfârşitul anului 2017,  pe data de 18 decembrie, o comisie specială condusă de Nelu Iordache, anunţa modificarea codului penal. Printre modificările controversate pe care coaliţia PSD-ALDE şi le asumă, se află şi imposibilitatea de a folosi imagini video  şi înregistrări audio, ca probe în instanţă, introducerea unui termen de prescripţie pentru conflictul de interese şi incompatibilitatea de a ocupa funcţii publice, dar şi dreptul acuzatului de a participa la audierea partorilor.


În noul cod penal ar putea fi redefinite darea şi luarea de mită, traficul de înfluenţă dar şi abuzul în serviciu.

 

De unele modificări ar beneficia şi Cărin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea, în dosarele penale pe care le au.