Arădeanul Sorin Blejnar, cercetat sub control judiciar într-un nou dosar de corupţie

Data publicare: Joi, 04 Ianuarie, 2018 Total: 924 accesari

Arădeanul Sorin Blejnar, cercetat sub control judiciar într-un nou dosar de corupţie

Fostul şef al ANAF, arădeanul Sorin Blejnar, este cercetat într-un nou dosar de corupţie, deschis de către Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) la jumătatea lunii decembrie a anului trecut, potrivit unor surse judiciare iar ]ncep d de miercuri, 4 ianuarie, pe numele acestuia s-a impus măsura controlului judiciar.

 

Aceeaşi măsură a fost impusă şi pe numele soţiei acestuia, Andreea Blejnar, însă aceasta din urmă a contestat decizia procurorilor iar instanţa urmează să se pronunţe dacă va menţine această măsură în cazul ei.

 

Potrivit rechizitoriului, fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală este judecat, în prezent, pentru trafic de influenţă iar Blejnar s-ar fi ales din întreaga afacere cu suma de suma de 12.513.894 lei, adică peste 2,8 milioane de euro la acea vreme.

 

Potrivit DNA, „În cursul anului 2011, în contextul iniţierii unor proceduri de achiziţii publice la nivelul A.N.A.F., inculpatul Blejnar Sorin, în calitatea mai sus menţionată, a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi încheiate la nivelul instituţiei publice respective. Banii respectivi urmau să-i fie remişi inculpatului în schimbul exercitării influenţei sale asupra unui subaltern, pentru ca acesta să gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel încât aceste contracte să fie obţinute de firma omului de afaceri".

 

Sorin Blejnar mai este judecat, alături de fostul său şef de cabinet Codruţ Marta, într-un alt dosar, cunoscut ca dosarul "Motorina", fiind acuzat de procurorii DIICOT Braşov de complicitate la evaziune fiscală şi sprijinire a unui grup infracţional organizat.