Noua hală a pieţei Mioriţa va fi gata în luna februarie

Data publicare: Joi, 04 Ianuarie, 2018 Total: 2896 accesari

Noua hală a pieţei Mioriţa va fi gata în luna februarie

Proiectul Primăriei Arad de a construi hale închise care să înlocuiască actualele pieţe agroalimentare mai face un pas înainte în luna februarie, când noua hală a pieţii Mioriţa va fi deschisă.



Primăria Arad şi-a propus să ofere atât comercianţilor cât şi cumpărătorilor spaţii moderne şi închise, climatizate, unde comerţul de fructe şi legume proaspete să se desfăşoare în condiţii normale pe parcursul întregului an, produsele să nu fie expuse în condiţii extreme de temperaturi, atât vara când temperaturile sub copertinele din pieţe poate ajunge şi la 50 de grade  iar în iernile mai friguroase, comercianţii să fie nevoiţi să-şi vândă produsele la -15, -20 de grade.

Construţia noii hale a început în luna august a anului trecut iar termenul de finalizare era de 18 luni. Lucrările au avansat însă extrem de rapid, iar după nici şapte luni hala va fi dată în folosintă. Mai exact, sursele din cadrul societăţii Târguri  Oboare şi Pieţe, termenul de finalizare a noii hale agroalimentare este estimat a fi în 10 februarie 2018, dată la care va fi deschisă pentru producători şi cumpărători, investiţia ridicându-se la 2,1 milioane lei.



Totodată,  nouă hală a pieţii Mioriţa, va găzdui târgul „Produs în Arad” conform unei postări  pe contul de  Facebook a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Arad, Sergiu Bîlcea, târg a cărui primă ediţie a avut loc anul trecut în cadrul Zilelor Aradului şi a fost organizat în Piaţa Avram Iancu.