Cheltuim cel mai puţin din UE pentru îmbrăcăminte şi încălţăminte

Data publicare: Joi, 04 Ianuarie, 2018 Total: 2781 accesari

Cheltuim cel mai puţin din UE pentru îmbrăcăminte şi încălţăminte

La nivelul UE, în 2016, cheltuielile totale pentru îmbrăcăminte şi încălţăminte au reprezentat 395,4 miliarde de euro, echivalentul a 2,7% din Produsul Intern Brut al UE, sau 800 de euro pe cap de locuitor al UE. Potrivit Eurostat, cheltuielile anuale ale gospodăriilor pentru îmbrăcăminte şi încălţăminte sunt puţin mai mari decât sumele cheltuite pentru sănătate.

 

Între 2006 şi 2016, în România, ponderea cheltuielilor pentru îmbrăcăminte şi încălţăminte în totalul cheltuielilor de consum al gospodăriilor au scăzut de la 3,9% din totalul cheltuielilor de consum al gospodăriilor în anul 2006 la 3,4% în anul 2015, acesta fiind şi ultimul an în care exista date cu astfel de statistici.

 

Astfel, România se află mult sub media europeană care este 4,9% pentru îmbrăcăminte şi încălţăminte din cheltuielile totale de consum în timp ce la noi, media este de doar 3,4%,  la acest capitol suntem depăşiţi doar de bulgari care au o medie de 3,2% pondere a cheltuielilor pentru îmbrăcăminte şi încălţăminte din totalul cheltuielilor de consum al gospodăriilor.