Organizaţia Medicilor de Familie din Arad a depus plângere penală împotriva președintelui CNAS

Data publicare: Miercuri, 03 Ianuarie, 2018 Total: 1178 accesari

Organizaţia Medicilor de Familie din Arad a depus plângere penală împotriva președintelui CNAS

Laurențiu Teodor Mihai, preşedintele CNAS este acuzat de Organizaţia Medicilor de Familie din Arad că ar fi prezentat date false la dezbaterile din Parlament asupra bugetului pe 2018. În acest sens, medicii arădeni au depus o plângere penală împotriva şefului CNAS.

 

Societatea de Medicină de Familie (SMF) Arad este de părere că prin prezentarea de date false s-ar fi ajuns la subfinanţarea asistenţei medicale.

 

În acest sens,  în judeţul Arad, o parte dintre medicii de familie au aderat la protest şi nu mai eliberează reţete compensate, deşi toţi au semnat actele adiţionate prin care îşi prelungesc contractul cu CJAS.


Preşedintele SMF Arad, Adrian Dărăbanţiu, a declarat, miercuri, pentru News.ro, că o parte dintre medicii de familie din judeţ au aderat la protestul privind subfinanțarea asistenţei medicale şi nu eliberează reţete compensate sau gratuite şi nici trimiteri.


În plus, Dărăbanţiu a anunţat că în urma consultării membrilor SMF Arad, care reprezintă două treimi din medicii de familie din judeţ, s-a decis să se depună o plângere penală împotriva preşedintelui CNAS, Laurenţiu-Teodor Mihai, pe care îl acuză că este responsabil de subfinanţarea asistenţei medicale prin prezentarea unor date false la discutarea bugetului pe 2018.


Laurențiu Teodor Mihai a fost numit, de premierul Mihai Tudose, în fruntea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate în luna noiembrie 2017. după ce în ultimii opt ani, a ocupat funcţia dedirector executiv al Asociației Producătorilor de Medicamente Generice, cea mai mare asociaţie a producătorilor de medicamente, cu o puternică influenţă asupra Ministerului Sănătăţii.