Preasfințitul Părinte Lucian Mic, arădeanul care a pus harta României MARI, pe Calendarul Creştin Ortodox 2018

Data publicare: Sambata, 30 Decembrie, 2017 Total: 3606 accesari

Preasfințitul Părinte Lucian Mic, arădeanul care a pus harta României  MARI, pe Calendarul  Creştin Ortodox 2018

Demers inedit al Episcopiei Ortodoxe a Caransebeșului, care a tipărit şi a început să distribuie noul Calendar Ortodox pentru anul 2018. În această ediție, în partea central-superioară, locul hărţii României cu actualele graniţe, a fost luat de  harta României Mari, care are în centrul său pe Sfântul Apostol Andrei.

 

 

Decizia a fost luată de către Episcopia Caransebeşului, condusă de arădeanul Lucian Mic, iar demersul nu este altceva decât un omagiu pe care Biserica Ortodoxă Română îl aduce „unității de credință și de neam”, cu ocazia sărbătoririi Anului comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918.

 

 

Preasfințitul Părinte Lucian Mic s-a născut la 9 septembrie 1970 în municipiul Arad. Între 1977 și 1987 a urmat școala generală din Arad, iar între anii 1987 și 1992 a urmat cursurile Seminarului Teologic Liceal "Episcop Ioan Popasu" din Caransebeș.

 

În 8 februarie 2006 a fost ales episcop al Caransebeșului la propunerea mitropolitului Nicolae Corneanu, iar în 26 februarie a fost instalat ca episcop al Caransebeșului în catedrala „Sf. Mare Mucenic Gheorghe” din Caransebeș.

 

În 2018 românii sărbătoresc 100 de ani de la Unirea majorității teritoriilor locuite de români în ceea ce s-a numit apoi România Mare.