Un tânăr din Bârsa deţinea un adevărat arsenal pirotehnic! Poliţiştii au confiscat întreaga cantitate de petarde şi artificii

Data publicare: Miercuri, 27 Decembrie, 2017 Total: 1838 accesari

Un tânăr din Bârsa deţinea un adevărat arsenal pirotehnic! Poliţiştii au confiscat întreaga cantitate de petarde şi artificii

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu cei ai ai orașului Ineu cercetează un tânăr pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor după ce acesta a fost prins cu o cantitate mare de obiecte pirotehnice.

 

Polițiștii au depistat marţi, pe raza localității Bârsa, un tânăr de 18 ani, din localitatea Tauț, care deținea 5.820 minipocnitori, 146 pocnitori de avertizare și 35 de artificii, fără a deține documente legale. Băiatul intenţiona să vândă întreaga cantitate de obiecte pirotehnice.

           

Întreaga cantitate de materiale pirotehnice, în valoare de aproximativ 1.500 de lei, a fost indisponibilizată de poliţişti, în vederea continuării cercetărilor. Tânărului i s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

 

În această perioadă, poliţiştii efectuează acţiuni şi controale, atât la societăţile comerciale autorizate să desfăşoare operaţiuni cu articole pirotehnice, cât şi în zona pieţelor, târgurilor sau centrelor comerciale, pentru prevenirea oricăror evenimente neplăcute, generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice.

 

 

Poliţiştii reamintesc faptul că este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2.

 

Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului.

 


În fiecare an, zeci de români ajung la spital chiar în noaptea dintre ani, cu arsuri şi răni grave cauzate de manipulărea greşită a materialelor pirotehnice sau a defecţiunilor pe care acestea le au.

 

De cele mai multe ori, rănile provocate de astfel de materiale pirotehnice sunt dintre cele mai grave şi lasă urme permanente pe corp, putându-se ajunge la amputări ale degetelor sau a membrelor sau chiar la deces.