SRI, metodă inedită de a transmite urările de bine, cu ocazia Crăciunului

Data publicare: Luni, 25 Decembrie, 2017 Total: 2068 accesari

SRI, metodă inedită de a transmite urările de bine, cu ocazia Crăciunului

Cu ocazia sărbătoririi Crăciunului, politicienii, artiştii, figurile publice, companiile dar şi instituţiile statului au transmis urări de Crăciun care mai de care mai originale. Dacă preşedintele României şi patriarhul Bisericii Ortodoxe Române au transmis gândurile de bine prin intermediul unor clipuri video, premierul Mihai Tudose şi fostul preşedinte, Traian Băsescu, au ales să posteze mesaje pe conturile personale de facebook.

 

Tot prin intermediul Facebook au ales şi ofiţerii SRI să transmită gândurile de bine românilor însă au făcut-o într-un mod cu totul original.

 

Pe pagina de Facebook a Serviciului Român de Informații a fost postată o imagine în care apare scris, pe un fundal roșu, mesajul criptat în codul MORSE „Sărbători fericite!”. Postarea înfățișază un Moș Crăciun fără chip alături de mai multe semne care reprezintă de fapt transcrierea mesajului în codul MORSE. 

 

Deşi puţini români cunosc codul MORSE folosit de obicei în armată şi marină,în doar câteva ore, postarea a adunat sute de reacţii şi aprecieri, dar şi aproape 200 de distribuiri, semn că mesajul, deşi criptat, a fost înţeles de către români.


Internauţii au gustat mica glumă a "spionilor iar reacţiile şi comentariile au fost din cele mai diverse

"Simbolul ar fi ceva ce aduce cu Mos Craciun ramas cu gura deschisa privind pe gaura cheii! :)) Care din Sfintii sarbatoriti in biblie sunt cunoscuti ca ar fi lucrat in SRI-ul Mintuitorului sa stim pe cine contam! Un Craciun Fericit SRI! -(sa se treaca in fila si asta! hahahahha)" a comentat George Frehden.

Ana Fluerasu: "Sugestiv...oare ce scrie acolo codificat..Morse???!!! Si adică...#Sarbatorilerezistafericite...Bine,creștinește este sa va urez si eu asemenea...Si sa va mai spun sa va faceți treaba...Ca sunteți in slujba statului...nu invers"

Marin Raileanu, remarcă faptul că  "barba este de fapt hartia distrusa la tocator!pana sa fim fericiti mai avem cale lunga! mai intai trebuie sa fiti fericiti voi daca reusiti sa va eliminati vulnerabilitatile"
în timp ce Luminita Sandulache le urează celor de la SRI "La mulți ani și... fără bărbi !"