Află ce mesaje au transmis Preşedintele Klaus Iohannis, Primul Ministru Mihai Tudose, fostul Preşedinte, Traian Băsescu dar şi Patriarhul Daniel, cu ocazia Crăciunului

Data publicare: Luni, 25 Decembrie, 2017 Total: 2198 accesari

Află ce mesaje au transmis Preşedintele Klaus Iohannis, Primul Ministru Mihai Tudose, fostul Preşedinte, Traian Băsescu dar şi  Patriarhul Daniel, cu ocazia Crăciunului

Sărbătoarea naşterii Domnului Iisus Hristos este prilej de urări şi gânduri bune pentru popor din partea liderilor României.


Preşedintele Klaus Iohannis a transmis duminică un mesaj, cu ocazia sărbătoririi Crăciunului, în care arată că naşterea Domnului este un bun îndemn la compasiune şi solidaritate cu cei care au nevoie de sprijinul nostru.


De Crăciun gândul ne poartă către casă indiferent cât de departe am fi. Acasă este locul special unde ne regăsim alături de familie, de cei dragi, care aduc împlinire şi linişte în vieţile noastre. Să ne bucurăm de aceste momente şi să nu uităm că cel mai frumos dar pe care îl putem face în această perioadă este să ne arătăm aprecierea şi recunoştinţa faţă de cei din jur. Sărbătoarea Naşterii Domnului este un bun îndemn la compasiune şi solidaritate cu cei care au nevoie de sprijinul nostru. Vă doresc un Crăciun fericit oriunde v-aţi afla”, a transmis preşedintele Klaus Iohannis, într-un mesaj video pe Facebook.





Tot în ajunul Crăciunului, Premierul României, Mihai Tudose, a transmis gânduri de bine românilor, prin intermediul unei postări pe pagina sa de Facebook. Premierul României îşi petrece Crăciunul acasă, la Brăila, alături de familie.



Sărbătoarea Naşterii Domnului sau Crăciunul este sărbătoarea prin care prăznuim iubirea smerită a lui Dumneazeu faţă de oameni. Dumnezeu cel veşnic trimite pe Fiul Său în lume, se face om pământean pentru ca pe pământeni să îi ridice la viaţa veşnică cerească. (..) Sărbătoarea naşterii Domnului este o sărbătoare a preaslăvirii lui Dumnezeu care se face om din iubire pentru oameni, pentru mântuirea lor, o sărbătoare a păcii sufleteşti, a bucuriei sau a buneivoiri între oameni", reiese din mesajul Patriarhului Daniel.


De asemenea, Preaferictul subliniază importanţa dăruirii iubirii şi milostivirii pentru toţi cei dragi, dar şi pentru cei neajutoraţi.


"Cel care dăruieşte semenilor săi umple sufletul său de iubirea milostivă a lui Dumnezeu. În aceste zile suntem chemaţi să îi ajutăm pe cei săraci, pe cei bătrâni, pe oamenii bolnavi, însinguraţi, neajutoraţi, să răspândim în jurul nostru pace şi bucurie din pacea şi bucuria lui Hristos”, se mai arată în mesajul Patriarhului.





Fostul preşedinte Traian Băsescu urează românilor, în mesajul său de Crăciun, ca sărbătoarea să le aducă bucurii şi “multă, multă speranţă în mai bine”. el ataşează mesajului imagini de la sosirea colindătorilor, dar şi versuri ale piesei “Vin colindătorii” a lui Tudor Gheorghe.


În seara de Ajun, am primit colindătorii. Sfintele sărbători ale Crăciunului să vă aducă bucurii în case, sănătate vouă şi celor dragi vouă şi multă, multă speranţă în mai bine!”, îşi începe Băsescu mesajul.