Zi dedicată memoriei lui Ladislau Brosovszky, golgheterului all-time al Campioanei Provinciei

Data publicare: Joi, 21 Decembrie, 2017 Total: 3485 accesari

Zi dedicată memoriei lui Ladislau Brosovszky,  golgheterului all-time al Campioanei Provinciei

Zi dedicată memoriei golgheterului all-time al Campioanei Provinciei a început joi la ora 14, la Cimitirul Pomenirea. Foștii colegi, alte glorii utiste (printre  care Domide, Biro, Metskas, Sima, Macavei, Jivan sau Gyenge) sau simplii suporteri s-au recules la mormântul lui Ladislau Brosovszky, plecat la cele veșnice în urmă cu 27 de ani, în Ajunul Crăciunului.

Două ore mai târziu, echipele de Old Boys ale celor de la UTA și Vagonul, singurele pentru care a evoluat „Gioni” în cariera sa de fotbalist au fost protagonistele unui meci omagial. Sprijinul tactic al lui Ionuț Popa, de altfel destul de șters și pe parchet, nu a avut efect asupra „vagonarilor” săi: Dușan, Roșca, Bora, I. Arman, Hamza și Nadiu.  În schimb, Burtea, Mitu,Vânătoru, Nădăban, R. George, Adolf și Bogoșel, apărați de Lupu, au zburdat pe teren pentru o victorie cu 10-3. A fluierat Marcel Vida.

Dacă Monica Brosovszky i-a însoțit pe cei de la Old Boys la mormântul tatălui ei, lovitura de începere a partidei de la Sala Polivalentă a fost dată de Alex, nepotul lui „Gioni”.

Repriza a treia a fost atent pregătită de Gyuri Vaczi la cantina municipală.










 

 

 

Sursa: sportarad.ro
Foto: Viorel Muscă