ADIO parcare subterană sub piaţa Avram Iancu! Consilierii PSD au votat impotrivă!

Data publicare: Joi, 21 Decembrie, 2017 Total: 1302 accesari

ADIO parcare subterană sub piaţa Avram Iancu! Consilierii PSD au votat impotrivă!

Joi, 21 decembrie, a avut loc şedinţa Consiliului Local Municipal, probabil ultima şedinţă a acestui an calendaristic.

 

Deşi o parte din consilierii PSD n-au participat la comisiile de specialitate care au loc înaintea şedinţelor de CLM, au încercat în şedinţa de joi, să justifice votul negativ care urma să-l dea pentru realizarea unei parcări subterane sub actuala piaţă Avram Iancu, prin „îngrijorarea” faţă de situaţia viitoare a actualei statui care se află acum în piaţă. Mai exact, nu erau ei siguri dacă actuala statuie va fi reamplasată sau nu în acelaşi loc. Nici măcar intervenţia primarului Falcă şi propunerea de a lua o pauză de 5 minute în care să consulte exact documentele şi să se propună a fi specificat clar că statuia va fi reamplasată înapoi nu i-a convins pe consilierii PSD să voteze pentru, în condiţiile în care era nevoie de două treimi din votul consilierilor fiind un proiect ce intră în categoria de patrimoniu.

 

Votul de astăzi se referea mai exact la concesiunea zonei subterane de sub piaţa Avram Iancu, nu se discuta nicidecum despre zona pietonală care se afla la suprafaţă, însă se pare că ori n-au înţeles nimic cei de la PSD, ori aşa au avut „ordin pe unitate” să voteze, noi optăm pentru varianta 2, dar never say never.

 

Deşi cu doar 2 ani în urmă, în legislatura trecută, grupul PSD a votat în bloc pentru acest proiect, acum s-au sucit şi au hotărât să păstreze linia pe care au mers în actuala legislatură, votând împotriva tuturor proiectelor importante pentru oraş.

 

Aşadar, neobţinându-se două treimi din votul consilierilor, proiectul parcării subterane din piaţa Avram Iancu, care ar fi fost realizată în parteneriat public privat, şi care prevedea o parcare subterană pe două nivele, este respins din cauza votului negativ dat de consilierii municipali PSD, însă nu trebuie să uităm că nici independentul Lupaş care a votat proiectul acum 2 ani nu a mai votat la fel acum.