Brazi de crăciun tăiaţi ilegal, confiscaţi de poliţiştii din Sebiş

Data publicare: Marti, 19 Decembrie, 2017 Total: 1155 accesari

Brazi de crăciun tăiaţi ilegal, confiscaţi de poliţiştii din Sebiş

În apropierea Sărbătorilor de iarnă, poliţiştii din Arad au confiscat deja zeci de pomi de Crăciun tăiaţi ilegal. Oamenii legii continuă controalele pe teren, pentru depistarea unor astfel de cazuri.

 

Majoritatea brazilor tăiaţi ilegal nici nu ajung în pieţe. Sunt vânduţi direct de pe marginea drumului.

 

În acest sens, polițiștii Secției nr. 9 Rurală Sebiș au desfășurat o acțiune pe raza localității Buteni, în vederea verificării respectării de către comercianți a legalității actelor de comerț cu brazi de Crăciun.


În urma activităților desfășurate, polițiștii au depistat un bărbat de 33 de ani, din Buteni, în timp ce oferea spre comercializare, în fața unui imobil din localitate, brazi de Crăciun. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că bărbatul în cauză nu deținea autorizație în vederea efectuării de activități comerciale, fiind sancționat contravențional cu amendă în valoare de 3.000 de lei, conform Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite. De asemenea, au fost indisponibilizați 94 de brazi de Crăciun, în valoare de aproximativ 6.500 de lei.

 

Brazii confiscaţi vor intra în posesia direcţiei  silvice, care îi va pune în vânzare iar banii ajung la bugetul de stat.